Zaprljajte se i napredujte

Bez obzira na to jeste li šljaker ili lik iz ureda, uvijek će biti poslova za koje bi se dobrovoljno javila samo budala. Zato budite ta budala: istina je da su za karijeru ti poslovi čisto zlato.

Mike Rowe, bivši voditelj emisije Dirty Jobs, voli istaknuti najbolje dijelove obavljanja nekih od najgorih poslova u SAD-u. Nakon toga je radio na CNN-ovoj emisiji Somebody’s Gotta Do It, gdje je pokazao još neke tipove čiji bi bizarni napori inače ostali nezamijećeni. Od njegova boravka u rovovima koristi možete imati i vi.

Primite se prljavog posla

Bez obzira na to jeste li šljaker ili lik iz ureda, uvijek će biti poslova za koje bi se dobrovoljno javila samo budala. Zato budite ta budala: istina je da su za karijeru ti poslovi čisto zlato. Oni se moraju obaviti i šef će vam biti zahvalan ako začepite nos i zaronite. Tajna: “Ako možete skopčati kako uživati u onome u čemu većina ljudi ne može ili ne želi – pobjeđujete”, kaže Rowe.

“Radite pametno i teško”

To je slogan na posterima za Mike Rowe Works, zakladu koja daje više od 1,6 milijuna dolara za školarine u strukovnim školama. Čak i ako radite u uredu, isplati se upregnuti se fizički. “Dođite rano. Ostanite dokasna. Otkrijte kako postići da šef ispadne sjajan. Budete li to činili, dan za danom, čeka vas promaknuće.”

Ne slijedite strast – unesite je

“Strast je važna, no zašto biste je slijedili?” pita Rowe. “Strast donesite sa sobom gdje god da idete.” Ponosite se svojim poslom tako da naučite cijeniti sve njegove aspekte, čak i dosadne zadatke – kad ih obavite, možete se baciti na uzbudljivije projekte.

Komentari

▲ Povratak na vrh