Sloboda medija i nepristranog izvještavanja važna je za vrijeme političkih kriza

Predsjednik Adria Media Grupe Aleksandar Rodić sastao se s premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, koji je tom prigodom odao priznanje AMG-u za doprinos u borbi za građanska prava i slobodno informiranje u Makedoniji i u regiji

Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev sastao se jučer s Aleksandrom Rodićem, predsjednikom Adria Media Grupe, jedne od najvećih izdavačkih kuća na Balkanu.
“Pred Makedonijom su veliki izazovi – kako da reformira institucije i osigura bolji život svim građanima. Vlada Republike Makedonije odlučna je u provođenju temeljnih reformi i demokratizaciji društva, među kojima je i stvaranje uvjeta za objektivno i profesionalno novinarstvo”, istaknuo je Zaev.

“Novinari Adria Media Grupe rade odgovorno, baveći se prije svega činjenicama. Kao predsjednik Grupe vrlo sam ponosan na to”, prenio je Zaevu Aleksandar Rodić, ističući važnost ovih principa na kojima se temelji poslovanje cijele kuće.

Tijekom susreta naglašena je važnost slobode medija i nepristranog izvještavanja o događajima u Makedoniji za vrijeme političke krize, kao i potreba za slobodnim medijima, što je obveza Republike Makedonije, naglašena u više izvještaja Europske komisije, stručne grupe koju predvodi Reinhard Priebe te drugih međunarodnih organizacija i institucija. Pri tome je Zaev odao priznanje Adria Media Grupi za doprinos u borbi za građanska prava i slobodno informiranje u Makedoniji i u regiji.

Predsjednik Adria Media Grupe upoznao je premijera Zaeva sa sloganom kompanije “uvijek na strani naroda” i njegovom značaju za izvještavanje u spomenutim događajima u Makedoniji, ali i ubuduće, na svim tržištima gdje Grupa posluje. Aleksandar Rodić istaknuo je buduće planove kompanije, koja je jedna od najvećih na Balkanu u izdavačkoj industriji. Unatoč ozbiljnim financijskim problemima s kojima se suočava medijska struka te raznim pritiscima, strategija tvrtke je da se i dalje razvija te širi svoj utjecaj u ovom dijelu Europe.

“Imamo jasan cilj i strategiju da nastavimo svoj razvoj, odolijevajući svim pritiscima, ma od koga dolazili”, zaključio je Rodić.

“Temelj svakog demokratskog društva jest sloboda govora u medijima. Vlada Republike Makedonije će osigurati takve uvjete medijima u zemlji”, istaknuo je Zaev na kraju susreta.

Adria Media Group je u Makedoniji prisutna od listopada 2016. godine, kada je preuzela dnevni list “Sloboden pečat”. Od tada je obavljen redizajn i modernizacija tiskanog izdanja i internet portala po najvišim standardima.

Predsjednik AMG-a Aleksandar Rodić jučer je također prvi put posjetio i redakciju lista.
“Vrlo sam ponosan na rad svih zaposlenih koji su naporno radili kako bi Pečat postale najtiražnije novine u Makedoniji, prepoznatljive po profesionalnom novinarstvu. Tim koji vodi glavni i odgovorni urednik Branko Geroski odgovorno je i istinito informirao građane Makedonije o svim važnim događajima u zemlji, a posebno o posljednjim političkim promjenama. To je svakako bio velik novinarski izazov”, rekao je Rodić i poručio zaposlenima:
“Znam da ste, dok su trajali protesti, bili izloženi fizičkim napadima i svakodnevnim prijetnjama, ali ste i te prepreke svladali kako bi građani Makedonije bili točno i pravodobno informirani. Čestitam vam na hrabrosti i ustrajnosti. Vi ste simbol pravog novinarstva u vremenima kada se sve više medija deformira i negira stvarnost”.

Glavni urednik lista “Sloboden pečat” Branko Geroski zahvalio je predsjedniku kuće na podršci koju su imali:
“Sve izazove koji su se našli pred nama u ovim prelomnim političkim vremenima lakše smo svladali jer smo imali vašu podršku. Uz pomoć AMG-a, postali smo moderne i brze novine i portal. Nastavit ćemo pomicati granice uz princip od kojeg ne odustajemo, a to je slobodno i nepristrano izvještavanje. Građani Makedonije znaju da je istina ono što Pečat izdvaja od drugih”, rekao je Geroski.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh