Recite ovo i napredujte u karijeri!

Neke vas riječi, izrečene odlučno, mogu lansirati na karijernoj ljestvici i na kraju i obogatiti

Još niste shvatili da je puno u stavu i načinu kako govorite i prezentirate se. Ovim jednostavnim riječima drugima ćete dati do znanja da imate stav, ambiciju, volju, odlučnost i da vas neće lako izgurati. 

…JOŠ

Ne razumijete marketinške iznose ili JOŠ ne razumijete marketinške iznose? “Počnete li rečenicu riječju “još”, naglasit ćete svoj potencijal i ambiciju”, tvrdi psihologinja Leslie Becker-Phelps.

ZAJEDNO

Hej, šefe: istraživanja su pokazala da kad zaposlenici rade zajedno na nekom teškom projektu, radit će na njemu 48 do 64 posto dulje (i predanije) nego rade li sami. Suradnja čini zadatak zanimljivijim, a ljude motiviranijima. Budite timski igrač i surađujte s kolegama jer to je vaša karta uspjeha.

… HAJDE MOŽEŠ TI TO

Istraživanje Sveučilišta Illinois pokazalo je da su sudionici koji su se “nabrijavali” potičući se u drugom licu jednine riješili bitno više anagrama od onih koji su se poticali u prvom licu. Ali nemojte pretjerati, ne želimo vas slušati kako cijeli dan pričate sami sa sobom.

NE

Prestanite gubiti vrijeme na loše ideje. Warren Buffet primijetio je da uspješni ljudi često govore “ne”. “Ali kad popljujete šefov plan, bolje vam je da imate spremnu kvalitetniju verziju”, upozorava Debra Benton, autorica knjige The CEO Difference.

Komentari

▲ Povratak na vrh