Posao vam je taaaako dosadan?

Nitko ne želi osam (i više) sati na dan ne raditi ništa bitno. Pa čak ni uhljebi!

Monoton posao kojim niste zadovoljni ruši vam osjećaj vrijednosti. Nitko ne želi osam (i više) sati na dan ne raditi ništa bitno. Bilo da ste uhljeb, bilo da radite kod privatnika, netko plaća račune i isplaćuje vam plaću.

Ako ste uletjeli na dobro plaćen posao kojim ipak niste zadovoljni, stručnjaci preporučuju da u okviru te firme pronađete neki radni zadatak koji vam čini užitak i ispunjava vas. Katkad je to moguće u sklopu vašeg opisa posla, a katkad je to dodavanje nove dužnosti. Na primjer, možda u firmi postoji pripravnik koji je tek došao s faksa i silno se trudi. Budite mu mentor. I iako ovo zvuči smiješno, nije loše promijeniti stav o svom poslu. Ne, vi ne upravljate samo zaposlenicima ili radnim procesom, vi ste dio kompanije koja je za nešto potrebna i zbog koje je klijentima život bolji. Da, možete zakolutati očima, no “kognitivno restrukturiranje” poput navedenog funkcionira, pokazala su istraživanja.

Posvetite se posebno stvarima koje vas doista zanimaju. I obećajte sami sebi kako ćete izvan radnog vremena imati privatni život. Steknite perspektivu oko posla i radite stvari na svoj način. Možete to vi.

A ako vam i nakon toga svejedno na poslu bude dosadno, očito je vrijeme da pokušate pronaći novi, izazovniji posao.

Komentari

▲ Povratak na vrh