Je li vas već zvao headhunter?

Ako mislite da je teško pronaći posao, vjerujte da je poslodavcima još teže pronaći dobrog radnika. Stoga budite spremni kad vas nazove headhunter

Headhunter je profesionalac koji poslodavcima pronalazi kvalitetne djelatnike. Da je headhunter biti lako, headhunter bi bio svatko – evo njihovih savjeta što vam je činiti:

NEKI OD NAS VAM TROŠE VRIJEME

Ne vjerujte headhunterima koji vas zasipaju porukama na Linkedinu; oni vjerojatno istovremeno nude posao brojnim kandidatima. Zamolite ih za imena poslodavaca i zaposlenih kandidata s kojima su prije radili. Dobar će vam headhunter dati nekoliko kontakata. Men’s Help.

MI RADIMO (ALI STVARNO) JAKO BRZO

Prosječni headhunter provede 6,25 sekundi u životopisu kandidata. Ono što želimo vidjeti su ključne riječi. Recimo, tvornica tekstila iz Italije traži menadžera koji je “radio 15 godina u struci”, “upravljao s 500 radnika” i “tečno govori talijanski”.

RAZGOVARAJTE S NAMA I AKO VOLITE SVOJ POSAO

Ne brinite se – sve je povjerljivo. Ako smo se pomučili da bismo vas pronašli, vjerojatno imamo ponudu koju vrijedi čuti. Ali nemojte nas pitati kako smo vas pronašli; to vam nećemo reći.

MANJAK KOMUNIKACIJE JE POGREŠKA

Javite nam se bare nekoliko puta nakon prvog razgovora: pošaljite e-mail zahvale, nazovite, pošaljite link na relevantni članak… Nećemo odbiti ni poziv na kavu. Ali ne gnjavite nas svaki dan, ne moramo postati najbolji prijatelji.

Komentari

▲ Povratak na vrh