Zašto žene dijele broj seksualnih partnera, a frajeri svoj množe?

Razgovor o broju seksualnih partnera uvijek je ultra neugodan, a ta je tema ujedno i plodno tlo za ljubomorne ispade koje svi pokušavaju izbjeći

Nedavno istraživanje, u kojem su sudjelovale žene od 18 do 30 godina, pokazalo je da je 52% lagalo o broju seksualnih partnera. Ups, izgleda da je stara legenda koja kaže da žene dijele broj seksualnih partnera, a frajeri svoj množe!

No, i druga brojna istraživanjima potvrđuju kako zapravo i muškarci i žene lažu o broju patnera. Čak 85% studenata jednog američkog sveučilišta izjasnilo se da su partnerima s kojima su bili u vezi za vrijeme provođenja istraživanja lagalo o broju seksualnih partnera. Kada su ih pitali zašto su to učinili, odgovori su većinom bili isti. Strah od osude, loše reputacije i ljubomore partnera.

Dr. Bella DePaulo, psihologica specijalizirana u području ljudskih odnosa, tvrdi kako partneri trećinu vremena provedenog s partnerom u vezi – LAŽU!

Zašto žene lažu o broju seksualnih partnera, na to pitanje ne postoji konkretan odgovor.
Jedan od razloga je taj da na taj način podižu samopouzdanje. Logično, to rade povećavanjem broja partnera. Dok se one koje broj partnera umanjuju i kriju kao zmija noge, najčešće boje osude društva i svog partnera!

No, treba znati i da muškarci, prema rezultatima istraživanja, oralni seks svrstavaju u istu kategoriju s pravim seksom dok to žene ne rade.

Komentari

▲ Povratak na vrh