Zašto ona želi prodiskutirati svaki detalj problema..?

... kad već znate koje je rješenje

Ako smo nešto naučili od stand-up komičara diljem svijeta, onda je to da žene vole klafrati. Osim što to, nažalost, nije točno. Godine 2007. istraživanje sa Sveučilišta Arizone pokazalo je da muškarci izgovore u prosjeku 15.669 riječi na dan, dočim žene izreknu 16.215 riječi.

No čak i ako je salata od riječi jednake porcije za oba roda, čini se da žene vole razgovorom pristupiti rješavanju problema.

‘Žene imaju povećanu konektivnost između lijeve i desne polutke mozga, a muški je mozak bolje povezan u smjeru sprijeda- straga’, kaže dr. sc. Ragini Verma, profesorica koja na Sveučilištu Pennsylvanije proučava strukturne razlike između muškog i ženskog mozga. ‘Muškom je mozgu dakle olakšana povezanost između regija koje se bave percepcijom i onih koje se bave akcijom. Kad muškarac nešto čuje, želi djelovati. Kod žena, pak riječ je o povezanosti između logike i intuicije.’

I, što je rješenje? Duboko udahnite, pustite je neka govori i nastojte ne uzeti sve osobno. Nije riječ o tome možete li ili ne možete riješiti neki problem, njezin je mozak jednostavno tako ustrojen što se tiče rješavanja problema. ‘Njoj zadovoljstvo donosi emocionalna analiza problema na početku, baš kao što vama gušt pričinja to da se odmah bacite na akciju kako problem riješiti’, kaže dr. Brizendine.

Komentari

▲ Povratak na vrh