Što napraviti kada prepečete odrezak?

Oštrim nožem odrežite taj pregorjeli vanjski dio. Potom steak rehidratizirajte 5-minutnim namakanjem u vodi (ili, još bolje, u goveđem temeljcu). Odrezak ponovno začinite i vratite na pečenje.

ŠTO DA UČINIM AKO PREPEČEM ODREZAK?

“Karbonizirani odrezak tretirajte jednako kao što biste prepečeni tost: nožem za maslac (ili nožem iz pribora za jelo) ostružite pocrnjelu koricu. Još je zagorjelo? Oštrim nožem odrežite taj pregorjeli vanjski dio. Potom steak rehidratizirajte 5-minutnim namakanjem u vodi (ili, još bolje, u goveđem temeljcu).

Odrezak ponovno začinite i vratite na pečenje – ali smanjite temperaturu. I obavezno izbjegavajte u marinade dodavati repičino ili tzv. biljno ulje: ta se ulja lako zapale. Sigurni su za upotrebu kikirikijevo i maslinovo ulje te pročišćeni maslac (ghee).” — Ronnie Killen, chef u Killen’s Steakhouse, Pearland, Teksas

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh