Što čini kvalitetnu tamnu čokoladu?

Izbjegavajte tamnu čokoladu na kojoj se navodi alkalinizacija jer ona uništava flavanole. Ono što želite vidjeti među sastojcima jesu šećer i vanilija, koji će umanjiti gorčinu kakaa.

Ne znate na što bi sve trebalo obratiti pozornost pri kupnji tamne čokolade?! Čitajte dalje! Za početak pogledajte postotak kakaa, indikator količine antioksidansa flavanola. Već je 10 grama čokolade sa 70 posto kakaa na dan dovoljno da poboljša zdravlje srca, pokazalo je portugalsko istraživanje.

Zatim proučite ostale sastojke. Izbjegavajte tamnu čokoladu na kojoj se navodi alkalinizacija jer ona uništava flavanole. Ono što želite vidjeti među sastojcima jesu šećer i vanilija, koji će umanjiti gorčinu kakaa, i kakao maslac, koji će čokoladu učiniti kremastom.

Komentari

▲ Povratak na vrh