Smirite svog psa pomoću reggae glazbe

Ali imajte na umu da i psi imaju različite glazbene ukuse

Kako smiriti psa koji je pod stresom? Ovo nije šala, nego potpuno opravdano pitanje.

Pokušavate li umiriti svog ljubimca, koji neprestano cvili, sve dok se ne zaustavi? Zavijate li zajedno s njim iz solidarnosti dok se ne umori od lajanja i konačno prestane? Iako vam neke od ovih strategija mogu pomoći da smirite svog psa, što kažete na treću opciju – pustite mu reggae glazbu!

Škotski istraživači na Sveučilištu u Glasgowu otkrili su u novom istraživanju da je najbolji način da opustite svog psa da mu pustite pjesme Boba Marleya.

Istraživanje su proveli na psima koji u skloništu za napuštene životinje čekaju udomitelje. Puštali su im nekoliko različitih žanrova glazbe uključujući pop, soft rock, reggae, Motown i klasičnu glazbu. Psi su pokazali najviše pozitivnih promjena u ponašanju, kao i najmanju razinu stresa, kada su slušali jamajkanske ritmove, tvrde autori istraživanja. Sličnu reakciju pokazali su i kada su slušali soft rock. Iako su ova dva glazbena žanra na većinu pasa djelovala više opuštajuće od ostalih, istraživanje je dokazalo da psi, kao i ljudi, imaju različite glazbene ukuse.

 

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh