Radije masturbacija nego seks?

Katkad bih radije masturbirao nego vodio ljubav sa suprugom – a ona je seksi! Zašto, pobogu?

Hej, niste sami… ako tako možemo reći. Seks, čak i sa samim sobom, oslobađa od stresa. A, prema Institutu Kinsey, za muškarce je vjerojatnije nego za žene da će masturbirati kad su tjeskobni ili pod stresom.

Zato, ako ste se odlučili za solo orgazam, možda su nakon teškog, iscrpljujućeg dana vaši emocionalni resursi bili ispražnjeni, objašnjava dr. David Rowland, prof. psihologije na Sveučilištu Valparaiso.

Za većinu muškaraca najbolji seks zahtijeva emocionalnu povezanost (niste zato curica), a to zahtijeva ulaganje napora. Nizozemski znanstvenici ustanovili su da muškarci u vezama masturbiraju otprilike dvaput tjedno, a njihove supruge ili djevojke jednom svaka dva tjedna.

No učestalost solo seksa nije povezana s učestalošcu seksa s partnerom – koji se događa otprilike triput u dva tjedna i muškarcima i ženama. Dakle, da, normalni ste. No prije nego što se vaša supruga počne pitati zašto ste toliko dugo u kupaonici, jasno joj pokažite da vam je uvijek seksi i poželjna.

Još bolje: pokušajte se povezati s njom nakon teškog dana na poslu. Opustite se, popijte malo vina i razgovarajte. To će vjerojatno izazvati jacu želju za seksom, smatra dr. Rowland.

Komentari

▲ Povratak na vrh