Operacija produljivanja udova?

Važno je znati da se s produljavanjem udova počelo kao rekonstruktivnom kirurgijom za ljude s urođenim manama ili nogama nejednake duljine – a ne kao terapijom za nečije zamišljene mane.

Visok sam 1,65 m. Isplati li se i razmišljati o operaciji produljivanja udova?

Morate sami odlučiti jeste li spremni platiti visoku cijenu za visinu: otprilike 75.000 dolara, četiri do pet mjeseci ozbiljna oporavka i rizik oštećenja živaca te problema s pokretljivošću mišića. Tijekom tri do pet sati duge procedure liječnici režu bedrene kosti i ubacuju šipke od legure titana u šupljine.

Zatim, tijekom sljedećih četiri mjeseca, te se šipke postupno produljuju dok tijelo proizvodi koštano tkivo kako bi popunilo prostor oko njih. Na kraju toga, bit ćete 5 do 10 cm viši. No, važno je znati da se s produljavanjem udova počelo kao rekonstruktivnom kirurgijom za ljude s urođenim manama ili nogama nejednake duljine – a ne kao terapijom za nečije zamišljene mane, kaže Shahab Mahboubian, ortopedski kirurg na Institutu za produljivanje udova u Los Angelesu.

Zato, premda će liječnici proceduru provesti i na zdravim osobama, većina će ih prije toga potencijalnom pacijentu preporučiti razgovor sa psihologom kako bi bili sigurni da je odluku donio čiste glave.

Komentari

▲ Povratak na vrh