Je li protein graška nova surutka?

Preporučuje se kombiniranje mjerice bjelančevina surutke i graška sa 120 do 360 ml mlijeka ili vode kako bi se napravio shake s više od 50 g bjelančevina za konzumiranje poslije vježbanja.

Je li protein graška nova surutka?

Aha. Čak se može reći da je to “poboljšana surutka”. I protein graška ima velik potencijal izgradnje mišića zahvaljujući širokom rasponu esencijalnih aminokiselina, kaže dr. Rotimi Aluko sa Sveučilišta Manitoba.

No pravi je pobjednik zbog ovog: u usporedbi s izolatom surutke, moćni grašak sadrži više nego triput više aminokiseline arginin. To donosi poboljšanje cirkulacije i izdržljivosti te veću mišićnu masu. Ali to ne znači da trebate zaboraviti surutku: bjelančevine graška siromašne su aminokiselinama što sadrže sumpor, a pomažu u borbi protiv oksidacijskog stresa koji oštećuje stanice te oporavku poslije vježbanja.

Zato dr. Aluko preporučuje kombiniranje po mjerice bjelančevina surutke i graška sa 120 do 360 ml mlijeka ili vode kako bi se napravio shake s više od 50 g bjelančevina za konzumiranje poslije vježbanja. Za potpunu korist kupujte proizvode sa samo jednim sastojkom, “žutim” ili “zlatnim” graškom.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh