Zašto muškarci nakon prekida duge veze žure u brak s novom curom?

Čini li vam se kako mnogi frajeri - nakon što prekinu dugogodišnju vezu - prebrzo ulaze u brak s novom djevojkom? Dobro vam se čini!

Sigurno znate barem jednog prijatelja ili poznanika koji je prekinuo dugogodišnju vezu, a onda vrlo brzo sljedećoj djevojci predložio brak. U većini slučajeva upravo oni se nisu dali pred oltar s djevojkom s kojom su proveli 5 i puno više godina, ali su netom čim su zakoračili u novu vezu odjednom bili spremni to napraviti. Zašto?

Psiholozi su dali nekoliko objašnjenja zašto se takve situacije često događaju:

1/ Mit o pravoj ženi
Ako ste mislili da muškarci mogu prepoznati pravu ljubav života, varate se. Oni se jednostavno žene kada su spremni osnovati obitelj. Stručnjaci tvrde kako su najidealnije godine za to od 28. do 32. Nakon toga šanse za ženidbu se smanjuju, a (navodno) nakon 42. godine one su – jednake nuli!

2/ Izgled je važan
Istraživanja su otkrila kako su sretniji oni brakovi u kojima je žena fizički privlačnija od muškarca. Ali, prema mišljenju Johna Molloya, autora knjige ‘Why Men Marry Some Woman and Not Others’ žena ipak ne bi smjela izgledati vulgarno.

3/Kad se upetljaju roditelji i rodbina…
Koliko god vi mislili da ste samostalni i samouvjereni, na vaše izbore i odluke ipak utječu osobe iz vaše okoline. I dok prijatelji igraju važnu ulogu u početnoj fazi veze i njihovo mišljenje može ubrzati zaljubljivanje, mišljenje roditelja (a ponekad i rodbine) utjecat će na vašu odluku o ženidbi.

4/ Loši u čitanju između redaka
Sve dok se žena jasno ne izrazi je li za brak ili ne, muškarac će misliti kako još nije spremna za taj korak. Pa možda i svjesno odugovlačiti. Jer mi muškarci smo jednostavno loši u čitanju između redaka, ali smo zato dobri u zaključivanju! ;-) I dok svaka dugogodišnja djevojka griješi ako ne priča o tome, dečki će analizirati situaciju, i biti brži u zaključivanju u – novoj vezi. Istraživanja su otkrila kako čak 73% udatih žena priznaje da su na određeni način ‘pritiskale’ partnere i insistirale na vjenčanju, ne čekajući prošnju.

5/ Velika mana zajedničkog života
Studije upozoravaju kako su šanse da muškarac zaprosi svoju djevojku nakon tri godine zajedničkog života manje za čak 50%, a nakon 7 godina suživota – jednake nuli!!! Tome je često kriva i razlika u percepciji: žene misle da je suživot prvi korak ka braku, dok dečki zaboravljaju na potrebu vjenčanja i misle da zajedničkim životom već imaju obitelj!

6/ Prvo karijera pa obitelj?
Mnogim je muškarcima prioritet imati dobar posao, a time i dobru plaću te visoki standard života. Mnogim je ženama to tek na drugom mjestu, a na prvom obitelj i djeca. Isto tako, žene koje nemaju velikih ambicija u životu nisu muškarcima zanimljive – oni žele pored sebe polovicu koja će ih icati da budu bolji i uspješniji u svemu.

Komentari

▲ Povratak na vrh