Vjeruju li žene više snažnom i šutljivom ili pričljivom muškarcu?

Ili, ovo je posljednje što trebate prigrliti želite li izgraditi trajnu vezu sa svojom partnericom!

Štoviše, poboljšanje vlastitih komunikacijskih vještina moglo bi vam se vrlo brzo vratiti kvalitetnijim seksualnim životom.

U istraživanju parova znanstvenici su proučavali spremnost pojedinaca da otkriju kako se točno osjećaju kao i empatiju prema partnerima koji čine isto. Muškarci koji su imali dobre rezultate u obje te kategorije poslije su pokazivali višu razinu intimnosti s partnericom – što su recipročno osjećale i njihove zahvalne partnerice.
“Nakon što shvatite da se ona dobro ponaša prema vama u trenucima kad ste ranjivi, prema njoj počnete gajiti snažnije osjećaje”, kaže dr. Seth Meyers, psiholog iz Los Angelesa. “Drugim riječima, kada ona zna da joj vjerujete dovoljno da pred njom budete ranjivi, osjećat će se povezanija s vama.”

Nastojte svakoga dana potaknuti razgovor o barem jednoj temi koja vas oboje zanima. Sasvim je nevažno o čemu ćete razgovarati, dobro je sve – od epizode Mućki koju oboje najviše volite, do putovanja oko svijeta koje biste si s njom jednog dana željeli priuštiti. Nemojte na to gledati kao na dužnost, smatrajte to načinom da još više uživate u vremenu koje provodite zajedno.
“Potrudite se da bude veselo. I nemojte forsirati komunikaciju – ona će doći sama po sebi. Dovoljno je da vam prioritet bude da se oboje osjećate ugodno”, kaže Meyers. Ponestane li vam tema za čavrljanje, potražite kakav test za parove u časopisima ili na internetu pa ga rješavajte zajedno dok gledate TV ili večerate. “Poenta je da pronađete nešto što će pokrenuti razgovor.”

 

Komentari

▲ Povratak na vrh