Vino i tjestenina savršeni su par

Svako jelo ima svoje idealno vino. Uz tjesteninu idu malo aromatičnija vina, kompleksnog okusa s cvjetnom notom i primjesom jabuke te okusa po bademu, višnji i bobicama.

Ljetna su vina prelagana za talijansku kuhinju, kaže chef Lidia Bastianich iz newyorškog restorana Felidia. Stoga odaberite vina koja se mogu nositi s pikantnim umakom i oštrim okusom zrelog sira.

BIJELO

Livio Felluga Friulano 2011

saratogawine.com

Proizvodi se u alpskom području SI Italije. Vino je osvježavajuće i pitko iako je kompleksna okusa s cvjetnom i notom jabuke te, kaže L. Bastianich, “bademastim završetkom koji kao da očisti okusne pupoljke.”

CRNO

La Mozza I Perazzi Morellino di Scansano

evintner.com

MH0914_ADV_GUY_04

Ova mješavina na bazi sorte sangiovese dolazi sa sušnih obronaka južne Toskane. Duboka okusa po višnji i bobicama, jednako se dobro slaže s lazanjama, jelima i pizzom s roštilja ili bilo čime sa svježim umakom od rajčica.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh