Vaš nered puno otkriva o vašem karakteru

Znamo da taj ćumez šalje poruku ‘NEUREDAN SI!’, ali ima i malo kompleksniju stranu

Tempo života je grozno brz i ne stignemo se brinuti o čistoći i redu u našim životnim prostorima. Znamo da taj ćumez šalje poruku ‘NEUREDAN SI!’, ali ima i malo kompleksniju stranu. Psihologinja Sally Augustin došla je do spoznaja iz kojih možemo zaista puno naučiti. Naime, nije svejedno gdje se nalazi najveća koncentracija nereda…

Na ulazu
Dobre su šanse da ste otvorena osoba. Nered u kojem se nalaze osobni predmeti poput fotografija šalje poruku da ste zainteresirani za uspostavljanje veze s posjetiteljem i otvoreni, kaže Augustin. Problem može nastati ako ugošćujete previše ljudi i više nemate vremena za sebe. Pozabavite se promjenama u svom rasporedu.

Dnevna soba
Vjerojatno ste napeta osoba. Neuredni prostori bude u nama napetost jer naše oči neprestano istražuju prostor u kojem se nalazimo. Kako su stvari koje posjedujemo nastavak nas samih, ovaj nered može otkrivati potencijalni nedostatak samopoštovanja, ali može biti i posljedica prisustva malog djeteta, nedostatka novca i sličnog. Nađite vremena i pospremite nered. Organizirajte prostor da višak stvari pronađe svoje mjesto.

Blagovaonica
Osjetljiva, nesigurna i sramežljiva osoba potencijalno se krije u onome u čijem se stanu nered koncentrira u blagovaonici. On navodi na mišljenje da vlasnik prostora izbjegava tu prostoriju iz mnogih razloga proizašlih iz negativnih iskustava u njoj u ranijoj dobi života pa sve do njegovih današnjih problema, kao npr. neprestana dijeta. Pomozite si i počistite taj prostor i poradite na odnosu s prijateljima. Za početak, jednom običnom kavom u vašoj čistoj blagovaonici.

Kuhinja
Šanse da ste pustolov su velike. Nered u kuhinji obično podrazumijeva otvorene kuharice ostavljene kojekuda i brojne bočice začina koji se rijetko koriste. To je znak da ste otvoreni prema novim iskustvima. Organizirajte se tako da su sve stvari vezane za vaše interese nadohvat ruke, ali posložene.

Spavaća soba ili kupaonica
Možda ste nesigurni. Ove dvije prostorije su najprivatniji prostori i u njima smo najslobodniji pokazati tko smo zapravo. Nered koji sadrže osobne stvari u ovom slučaju pokazuje potrebu osobe da kontrolira prostor podsjećajući se tko je zapravo. Teško je osjećati se sigurno kada vam je prvi pogled ujutro usmjeren na hrpe časopisa, odjeće, knjiga… Pospremite. Ako imate viška stvari donirajte ih.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh