Uskoro ćete pametne telefone puniti već samim ulaskom u sobu

Sjajne vijesti za one koji gube punjače i baterija im je stalno na izdahu.

Svi smo to prošli, i to ne jednom: trepteće crveno svjetlo označava kako je baterija pri kraju, a onda se mobitel iznenada gasi i vaš svijet se okreće naopačke. Ugasili ste WiFi i Bluetooth i sve aplikacije, ali to je sve što možete napraviti dok se prozor u vanjski svijet nepovratno zatvara pred vašim očima.

Pretjerujemo? Sada više nije bitno. Naime, poduzetna ekipa u Disney Researchu je osmislila način kako zauvijek spriječiti gašenje vašeg mobitela zahvaljujući bežičnoj sobi za punjenje. Arts Technica UK piše kako dnevna soba može puniti do 10 uređaja, uključujući pametni telefon i bežični autić, i to bez ikakvih kablova. Jednostavno uđite u sobu i dopustite vašem telefonu da upije i do 1900 W slatkog elektriciteta – upravo na vrijeme da o tome objavite post na Facebooku.

Kako funkcionira soba za punjenje? Disneyjeva ekipa je pod u sobi obložila s aluminijskim pločama, dok je u sredini instalirala bakrenu žicu, uz još neke preinake, piše Arts Technica. Prevedeno, cijela soba postane magnetsko polje nakon što se sustav aktivira. Telefon prepoznaje frekvenciju i vati sijevnu kroz zrak u vaš pothranjeni uređaj. Kako sve točno funkcionira, pogledajte u priloženom videu.

Ovim izumom možete zaboraviti na odvikavanje od mobilnih uređaja. Ali, ako ništa drugo, barem ćete imati dovoljno baterije da o tome nešto i objavite na društvenim mrežama.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh