Sve češći razlog zašto partneri ne spavaju zajedno u krevetu

Savjetuju dugogodišnji partneri...

Ako je suditi prema iskustvu dugogodišnjih partnera, a nema razloga da im ne vjerujemo, želite li imati bolji, kvalitetniji i ljepši san – spavajte odvojeno od partnerice!

“Ako vi i vaš partner(ica) možete spavati zajedno da jedno drugome ne smetate onda je to savršeno. No, to ne znači kako je vaša veza bolja nego veza parova koji spavaju odvojeno. Tisuće parova spavaju u odvojenim sobama, ali nakon buđenja nastavljaju se družiti i ponašati kao zaljubljeni ljudi”, objašnjava Jennifer Adams, autorica knjige “Sleeping Apart Not Falling Apart”.

Autorica je priznala kako i ona spava odvojeno od supruga s kojim je u braku već 15 godina. I mnogi drugi psiholozi tvrde da je odrasloj osobi potrebno najmanje 7 sati sna, a ako vaš partner(ica) prekine razdoblje spavanja (najčešće hrkanjem, vrpoljenjem i nemirnim snom…) to može stvoriti ozbiljne probleme u vezi i braku. Naime, postoji niz istraživanja koja su dokazala da problemi sa snom i problemi u vezi dolaze u paketu, te su vrlo često direktno povezani.

Stoga, ako vam partnerica ne da mirno spavati, znate što vam je činiti. No, da ne bi izazvali još veće probleme, pokažite joj ovaj tekst! ;-)

Komentari

▲ Povratak na vrh