Što učiniti ako se na svečanosti pojavite neformalno odjeveni?

Imajte ovih par stilskih trikova u rukavu za slučaj da se na svečanom događanju pojavite bez sakoa i kravate

Nema ništa gore od toga da se nenadano nađete na svečanosti gdje je propisani dress-code kravata i sako, bez sakoa ali i kravate.

Ako nemate vremena otići kući kako bi promijenili odjeću i poželite se sakriti u toiletu cijelu večer, donosimo vam par stilskih savjeta koji će vam pomoći da ne izgledate nespremno, već impresivno.

Zavrnite nogavice

Pogledajte u svoja stopala. Jesu li vam nogavice jako nabrane na cipelama? To je super casual izgled, kaže Barron Cuadro, stručnjak za muški izgled i osnivač web stranice EffortlessGent.

Kako biste učinili svoj izgled ipak malo svečanijim, zavrnite rub nogavica u uredne 5 centimetara široke manžete (porube). Time ćete stvoriti čišću liniju od remena do cipela, objašnjava Cuadro.

Odvrnite rukave

Nakon što ste zavrnuli nogavice, odvrnite rukave na svojoj košulji. Ovaj mali trik – zajedno sa zakopčavanjem gumbiju na košulji (skroz do predzadnjeg gumba), stavljanjem košulje u hlače i zakopčavanjem manžeta na rukavima – čine vaš izgled manje nezgrapnim i više formalnim, kaže Cuadro.

Neka vaša usta rade

Unatoč najboljim namjerama i trudu, i dalje ćete izgledati nedovoljno uredno. Time ćete privlačiti pažnju ostalih uzvanika.

Ignorirajte ih i zaputite se ravno prema domaćinu, kaže stručnjakinja za govor tijela Patti Wood, autorica SNAP: Making the Most of First Impressions.
Rukujte se s domaćinom i jednostavno recite, ”Molim vas oprostite mi što nisam dovoljno svečano odjeven”, savjetuje Wood.

Priznavanjem da ste u lošem izdanju pokazujete samopouzdanje i sigurnost u sebe, kaže Wood. Osim toga imat ćete osjećaj da vam je pao kamen sa srca.

Nakon toga se družite, uklopite se u okolinu. Kada ste sami ističete se, kaže Wood. Uključite se u razgovor i osjećat ćete se ugodnije.

Samo nemojte više spominjati svoju odjeću. Već ste se ispričali zbog svog izgleda jedinoj osobi koja je bitna; ako ćete razglabati sa svima o svojem izgledu djelovat ćete nesigurno, kaže Wood.

Držite glavu uspravno i zabacite ramena kako biste pokazali da ste opušteni, savjetuje. Ako se ponašate kao da je vaš gaf nebitan i svi ostali će izgubiti interes za to.

Komentari

▲ Povratak na vrh