Spremaju vam otkaz – pripremite padobran

Neki crv vam ne da mira jer slutite da vam se sprema prekid ugovora o radu. Pripremite se na vrijeme kako biste se dočekali na noge i poslije se lakše oporavili i brže vratili ponovno u igru

Osjećate da vaša tvrtka u minusu ili vaša branša koja doživljava potrese, više nisu sigurno mjesto za rad? Nešto ste zabrljali ili se nekome zamjerili… sve su to situacije kad je mudro poduzeti korake koji će ublažiti trenutak kad će se zle slutnje ostvariti, a vi dobiti nogu iliti otkaz. Pripremite padobran na vrijeme: 

OBNAVLJAJTE ŽIVOTOPIS

I činite to stalno. Pribilježite projekte na kojima ste radili i probleme koje ste riješili. Nije dobro obnavljati životopis nakon što to 10 godina niste napravili. I zaboravite “copy-paste” varijante. Tako vaš životopis zvuči generički. Istaknite svoje dobre strane, ono što vas izdvaja od ostalih.

UMREŽITE SE

Servisi poput LinkedIna odlična su stvar: vaša prisutnost ondje dokazuje da vam je stalo do njegovanja i razvijanja poslovnih odnosa. Ne zahtijeva puno napora, dovoljno je da kolege povremeno pozdravite, već će vas sama činjenica da ste aktivni učiniti “vidljivijim”. Tko zna, možda se netko sjeti baš vas pri dodjeli novih poslova…

OSVRNITE SE OKO SEBE

Najpristupačnija mreža je ona koja već postoji u tvrtki u kojoj radite. Pogledate li oko sebe, vidjet ćete da oko vas ima ljudi koji samo šute i rade, a ima i onih čije je “uho uvijek uza zid”, koji znaju što se događa i koje ništa ne može iznenaditi. Upravo su ti oni koji “razgovor u kadrovskoj” dočekuju spremni, s argumentima koji će im, ako ništa drugo, donijeti podebljanu” otpremninu.

RADITE NA SEBI I RAZVIJAJTE SE

Ako znate da možete ostati bez posla, nemojte zdvajati nad zlom sudbom, radije se počnite pripremati. Obrazujte se, počnite neki mali posao sa strane, otvorite si odstupnicu. Nikad ne znate kad će hobi ili dodatni posao dobro doći i možda se pretvoriti u vaš glavni izvor prihoda.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh