Spravite slasni fattoush

U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, rajčice, krastavce, zelenu papriku, luk, peršin i metvicu. Potom napravite preljev: u zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i mljeveni sumak.

Fattoush svježa salata odlično ide uz grčka jela. Ovo je prilagođen recept iz knjige Arabesque Claudije Roden.

POTREBNO JE…

1 glavica salate puterice, narezane na trake široke 1 cm

2 rajčice, narezane na komade veličine zalogaja

2 mala krastavca, oguljena i narezana na ploške

1 zelena paprika, očišćena i narezana na trake široke 1 cm

1 mali luk, nasjeckan

2-3 grančice peršina, narezane

2-3 grančice metvice, narezane

¼ šalice maslinova ulja

sok ½ limuna

1½ žličica mljevenog sumaka

1 pita kruščić, zarezan uz rub, zapečen

NAČIN PRIPREME

U velikoj zdjeli pomiješajte salatu, rajčice, krastavce, zelenu papriku, luk, peršin i metvicu. Potom napravite preljev: u zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok i mljeveni sumak. Prije posluživanja pita kruščić natrgajte na komade i dodajte sastojcima u velikoj zdjeli pa nakapajte preljevom, posolite i popaprite te dobro promiješajte.

Dostatno za 3 do 4 porcije.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh