Slomljeno vam je srce? Evo koliko mu treba da se oporavi!

Neka su istraživanja otkrila kako je prekid veze, a posebno prekid braka, jedan od najstresnijih događaja u životu. Kakve posljedice to ostavlja na naše srce - može li 'preživjeti'?

Nakon prekida veze, razvoda braka i raznih drugih stresnih situacija često nam se čini kako nam je srce puklo napola i kako se nikad nećemo oporaviti od tog šoka. No, istraživanja su, na iznenađenje mnogih, otkrila koliko je dosita potrebno da se trgnemo iz tuge!

90 sekundi!!!

Naravno, to ne znači da ćemo u minutu i pol uspjeti zaliječiti sve ‘rane’ nego se radi o najbržem triku koji će nas trgnuti iz ponora i skrenuti nam misli na neke ljepše stvari. Naime, kad smo u lošem raspoloženju naš mozak stalno vrti negativne misli u krug i samo otežava proces (samo)zalječenja.
No, neuropsihijatri savjetuju da se ‘okrenemo oko sebe i uronimo u svoje misli, nastojeći misliti samo na lijepe stvari, na bilo što što nas čini sretnima – od prijatelja, obitelji, partnera, djece, putovanja, šetnji po prirodi… bilo čemu što jako volimo i što nas veseli’.

Mislite o tome minimalno minutu i pol i tako ćete ‘prevariti’ svoj mozak! I svaki put kada vas ulovi loše raspoloženje dajte sebi 90 sekundi ‘oporavka’!

Komentari

▲ Povratak na vrh