Šest pitanja koja mogu promijeniti vaš ljubavni život

Kada govorimo o parovima koji se spremaju na zajednički život ili planiraju vjenčanje, jasno je da su njihove namjere ozbiljne. Ali kako možemo biti sigurni da će ljubav i privlačnost trajati?

Psiholog i stručnjak za veze John Aiken za Cosmopoliatn je otkrio što je važno da bi ljubav potrajala.

1. Imate li slične vrijednosti?
Duga veza zasniva se na poštivanju onoga što partneru nešto znači, kaže Aiken. “Bila to religija, duhovnost ili zdravlje, vaša partnerica je tu da vam da do znanja kako to poštuje.” Razmislite o svojim i prioritetima svoje partnerice – ako su slični, na pravom ste putu.

2. Prihvaćate li njezinu obitelj i ona vašu?
Možda se ne slažete uvijek s njezinom obitelji, ali poštujte njihov međusobni odnos. “Prigrlite tu obiteljsku povezanost, bez obzira kakva bila. Nekima obitelj znači više, nekima manje. Vaš je zadatak raditi na toj povezanosti, a ne protiv nje. Nemojte nastojati učiniti ih ‘sretnom obitelji’ ako to nisu.” A ako joj se ne sviđaju vaši roditelji, istrčite iz tog odnosa!

3. Kakav je seks?
“Seks i uzbuđenje su vrlo važni”, kaže Aiken. “Kao par naći ćete se pred mnogim izazovima – djeca, razvoj ili raspadi karijera, financijski problemi… Intimnost i privrženost je ono što će vam pomoći da prebrodite probleme. Budite sigurni da postoji kompatibilnost na ovom planu. Zapitajte se: Hoće li mi ova osoba biti fizički privlačna za pet godina? Za 50 godina?”

4. Što mislite o djeci?
Aiken kaže da je ovo pitanje kamen spoticanja u mnogim vezama. “Morate znati želi li vaša partnerica djecu ili ne kako ne biste propustili nešto što je vama vrlo bitno.” Upozorenje: ako kaže da ne želi djecu, ne pokušavajte joj promijeniti mišljenje.

5. Uklapa li se ona u vašu budućnost?
Ovo je vjerojatno ultimativni test dugotrajnosti vaše veze. Prvo se zapitajte gdje ćete biti za 10, 20 ili čak 50 godina. Vidite li uza se svoju sadašnju partnericu? Aiken predlaže da razmotrite sve opcije. “Razmišljate li isto o tome kako će izgledati vaša budućnost? Razgovarajte o svim planovima za budućnost: novcu, karijeri, putovanjima i slično.”

6. Jeste li ravnopravni?
Možda ste njezina ‘bolja polovica’, ali ravnopravnost u vezi je (posebno ženama) strašno važna, kaže Aiken. “Trebate nekoga s kim možete otvoreno razgovarati, tko sluša i sve dijeli s vama ravnopravno”. Zvuči jednostavno, ali nije to svima cijelo vrijeme na pameti.

Komentari

▲ Povratak na vrh