Ove će destinacije biti omiljene svim ljubiteljima sladoleda!

Proslavite Svjetski dan sladoleda, 21. srpnja, uz prijedloge za najslađi odmor ikad – najbolje svjetske destinacije koje su poznate po ovoj poslastici!

Sladokusce će obradovati vijest da nam se bliži Svjetski dan sladoleda (21. srpnja). Mnogim se putnicima sladoled i odmor savršeno slažu, a koje god odredište da posjetite, susrest ćete se s drugačijom verzijom ove klasične ledene poslastice.

Stoga ako ste dio gotovo jedne petine putnika (18%) koja uživa u gastronomskim putovanjima i to posebno onima povezanima sa sladoledom, Booking.com, globalni predvodnik u spajanju putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, proučio je više od 28 milijuna jedinica u više od 141.000 odredišta i izdvojio neke od najboljih destinacija za ljubitelje sladoleda.

Topla verzija sladoleda u Xi’anu u Kini
Jedna verzija sladoleda navodno je prvi put proizvedena u Kini i to već 200 g. pr. Kr., a radilo se o kombinaciji mlijeka, riže i snijega. Kina je danas najveće tržište za prodaju sladoleda na svijetu, što je čini savršenim odredištem za slatko putovanje. Xi’an, glavni grad provincije Shaanxi, jedno je od najpopularnijih kineskih odredišta za ljubitelje hrane, a najveću popularnost uživaju lokalne poslastice roujiamo (trgano meso u ukusnoj žemlji) i guantang baozi (žemlje pripremljene na pari). Xi’an ljubiteljima sladoleda nudi nešto drugačiju verziju omiljene slastice i to u obliku pohanog sladoleda – kuglica sladoleda uvalja se u krušne mrvice i zatim se kratko prži u ulju, što stvara toplu i hrskavu koricu oko smrznutog sladoleda. Za one koji preferiraju hladnu verziju, u četvrti lokalu Shan 13 možete pronaći jedinstvene okuse kao što su dimljeni tofu, crni ocat i wasabi.

Rashladite se u Costa Mesi u Kaliforniji u SAD-u
Costa Mesa u Kaliforniji poznata je po šarolikoj umjetničkoj sceni i još većoj gastronomskoj kulturi. Posjetitelje očekuju izvanredne plaže, profinjeni butici i raznolika ponuda hrane i slastica. Na sajmu OC Fair odvijaju se proslave raznih događanja, a 16. srpnja glavna će tema biti sladoled. Svaki sladokusac ovdje će pronaći nešto za sebe, od američkog sladoleda u čašici (sundae) i sladolednih sendviča do kušanja jedinstvenih okusa.

Uživajte u gelatu u Firenci, Italija
Uz sličnu bazu kao kod sladoleda, gelato je mliječnija varijanta sladoleda i najčešće se pravi bez jaja. Izumio ga je Bernardo Buontalenti u Firenci pa svi oni koji traže idealno mjesto za kušanje gelatoa neće biti razočarani njegovim rodnim mjestom. La Carraia je najpopularnije mjesto za kušanje gelatoa, a nudi ekstra kremaste i iznimno velike kuglice. U samom centru nalazi se gelateria Perche’ no!…, koja turistima i lokalnim stanovnicima nudi slasne kuglice i okuse kao što su toskanska ruža, sicilijanska pistacija te sezam i med.

Zasladite se u Aucklandu u Novom Zelandu
Auckland je najveći grad u Novom Zelandu te je savršeno mjesto u kojem turisti mogu iskusiti ono najbolje što im nudi Novi Zeland, a to uključuje i poznate slastičarnice. Auckland je odličan izbor za odmor jer nudi izvrsne plaže, izvanredne izložbe i savršenu hranu. Grad se diči brojnim gastronomskim delicijama, među kojima su restorani koji nude tradicionalno maorsko jelo hangi (meso i povrće koje se dugo kuha u podzemnoj pećnici) i ‘Kina’ (lokalno ime za ježinca koji ima ukusno meso). Lokalna je poslastica za ljubitelje sladoleda okus ‘Hokey Pokey’ (karamelizirane saće) koji se poslužuje u jedinstvenom lokalu Giapo, popularnom među lokalnim stanovništvom zbog domaćeg sladoleda i jedinstvenih okusa. Ostali okusi koje možete kušati u Giapu uključuju ‘Yellow Kumara’ (domaći krumpir) i jorkširski puding u čašici od mliječne čokolade umjesto korneta. U Giapu se nude i tečajevi za one koji žele saznati nešto više o svojoj omiljenoj slastici.

Počastite se ledenim poslasticama u Helsinkiju u Finskoj
Helsinki je pravo skriveno blago sa sve boljom gastronomskom kulturom. U gradu su očiti mnogobrojni utjecaji modernog finskog dizajna. A ako vas dobra umjetnost nije osvojila, onda bi mogla dobra hrana! Ljubitelji hrane mogu kušati lokalnu poslasticu Runeberg Torte, malene kolače s rumom, glazurom i džemom, a ljubitelji sladoleda mogu se uputiti u lokal Jädelino, koji je poznat po jednom od najboljih sladoleda u gradu. Lokalna je verzija sladoleda zbog korištenja zgušćivača nešto gušća, a u ponudi su ukusni okusi kao što su finski med, sladić i metvica te bijela čokolada s mrkvom.

Kušajte helados u Ibarri u Ekvadoru
Ljubiteljima voća svidjet će se ekvadorska verzija tradicionalnog sladoleda. Ova ledena poslastica nastala je u Ibarri, a njezin okus navodno predstavlja svu povijest ove zemlje. Ova je poslastica nastala kada su hladnjaci bili rijetki u Ekvadoru, a priča kaže da se radio od tuče i lokalnog tropskog voća. Putnici bi trebali posjetiti lokal Helados de Paila Rosalia Suarez kako bi se upoznali s tradicijom i kušali razne okuse.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh