Radoholičari, ne dajte da vam ove stvari ugroze vezu/brak!

Biti predan poslu i imati ambiciju napredovati u karijeri poželjna je kvaliteta, no zbog toga neminovno trpi vaš privatni život. A ne bi trebao!

U današnje je vrijeme, nažalost, uobičajeno da puno radimo prekovremeno, mnogi nose posao sa sobom doma pa se često ne odvajaju od laptopa do kasno u noć. Biti predan poslu i imati ambiciju napredovati poželjna je kvaliteta, no zbog toga ne mora trpiti i vaš privatni život.

Kvalitetna veza prije svega
Ako ste sami radoholičar ili živite s radoholičarkom, trudite se da vrijeme provedeno zajedno bude što kvalitetnije, čak i ako se radi o kratkom razdoblju. Dakle, zajedničke trenutke učinite posebnima; pogledajte neki film zagrljeni,  spremajte večeru zajedno ili se igrajte s djecom, okupajte ih zajedno i pripremite za spavanje… neka to budu što ispunjeniji trenuci.

Entuzijazam i na poslu i kod kuće
Volite posao koji radite – onda ste stvarno sretnik kojih je vrlo malo. Taj entuzijazam koji vas sasvim sigurno nosi na poslu prebacite i na svoj dom – ne prenosite frustracije na voljene osobe i trudite se s njima biti što raspoloženiji.

Zaboravite na mobitel
Jedna od najvećih zamjerki današnjih generacija jest ovisnost o mobitelima. Jednom kad stignete doma nastojte zaboraviti na mobitel i posvetiti se obitelji.
“Kada razgovaram s klijentima kažem im da zajedno odrede konkretna, prihvatljiva rješenja da makar pola sata ili sat vremena, svake noći, isključe mobitele i računala”, kaže terapeutkinja Elizabeth LaMotte.

Ne kritizirajte partnera
Ako ste radoholik kojeg partnerica stalno kritizira zbog toga, ili ste u obrnutoj situaciji, zapravo biste trebali stati – i jedni i drugi. Saslušajte partnericu (u oba slučaja) i pokušajte je razumijeti. Možda vam ponekad ‘pukne’ film zbog cijele situacije, no vratite se na gore navedene stavke i pokažite da vam je stalo do vaše veze/braka.

Komentari

▲ Povratak na vrh