Provedite jedan dan bez stresa

Uvedite nekoliko noviteta u svoj dan i bit ćete smireni poput Bude – bez velikog trbuha

Slijedite ovaj raspored od trenutka kad ujutro otvorite oči pa do navečer kad trebate leći u krevet i zaspati:

7 h  Ustanite i opustite se

Probudite se 10 do 15 minuta ranije i dok sjedite ne krevetu, radite vježbe dubokog disanja. Mirnoća koju ste dobili pratit će vas cijelog dana.

7.45 h  Pojedite 21 gram … bjelančevina

Ljudi koji su pojeli toliku količinu bjelančevina za doručak imali su niže otkucaje srca tijekom dana, pokazuju istraživanja.

10.30 h  Isključite se

Najproduktivniji ste kad radite 60 do 90 minuta te zatim uzmite oko 15 minuta pauze za meditaciju kako biste održali pribranost i poboljšali kognitivne funkcije.

12.30 h  Popijte tableticu

Dnevna doza multivitamina može pomoći pri ublažavanju stresa i depresije za čak 26 posto. Popijte je uz ručak, tako ćete apsorbirati više hranjivih tvari.

14.55 h  Prošećite s kolegama

To nije produktivan dio dana, no takav tip sastanka povećat će vam energiju. Bonus: otiđite do parka. Priroda dokazano najbolje oslobađa od stresa.

18 h   Otiđite bez pozdrava

Preopterećeni muškarci manje su produktivni i vjerojatno će umrijeti mladi. Stoga, pobjegnite iz ureda u 18 h. Raditi više od 50 sati tjedno je – previše.

18.30 h  Radite marince

Vježbanje može imati sličan učinak kao meditacija kad je obrana od stresa posrijedi te stvara psihološki amortizer između ureda i vašeg doma.

19.45 h  Pričajte i pričajte…

Pričajte o svom danu supruzi i prijateljima. Razvit ćete jači osjećaj kontrole, pogotovo ako se usredotočite na teškoće koje ste tijekom dana uspješno svladali.

23 h  Isključite prekidač

Nedostatak sna možete pospješiti osjećaj stresa i ljutnje. Vi ne želite biti jedan od onih koji se iskaljuju na fotokopirnom aparatu, zar ne?

Komentari

▲ Povratak na vrh