Pripremite roštiljadu za pamćenje

Postoji li način da roštilj u dvorištu postane nezaboravan? Naravno, samo preselite DJ-e s Ultre kod sebe. Ili slijedite naše upute

ZA RASPOLOŽENJE

Obično se svi stisnu oko malog stola, stoga spojite nekoliko stolova zajedno i napravite dvorišnu varijantu švedskog stola – postat će idealno mjesto za okupljanje i upoznavanje.

ZA HRANU

Priredite nešto neočekivano, ne samo gomilu mesa: roštiljajte i povrće, sir, kruh… Stavite na stol neobične umake i preljeve, koje možete nabaviti na policama s egzotičnim umacima.

ZA PIĆE

Za koktel Sazerac rastopite pola žlice šećera u pola čaše tople vode. Ohladite, pa otopinu pomiješajte sa 6 čaša viskija, 2 žličice apsinta, 3 žličice gorkog likera Angosture i sok jednog limuna.

ZA GLAZBU

Napravite popis “feel good” pjesama pa ih jednostavno poredajte od sporijih ka bržima; u svakom slučaju, za početak partyja glazba treba biti laganija, a kako se bliži kraj – sve brža.

Za one čitatelje koji su nas pitali treba li roštilj očistiti prije pečenja, evo odgovora…

Možda će odresci zbog stare masnoće biti lošijeg okusa, ali nećete zbog toga umrijeti. Visoka temperatura i zatvoreno okruženje vas čuvaju, tvrdi Mark Etzel, profesor nutricionizma na Sveučilištu Wisconsin. „Štetne će bakterije umrijeti i, kako nema vlage, neće se uspjeti oduprijeti i množiti.“ Veća je vjerojatnost da ćete oboljeti ako prtljate s mesom – dirate li svježe meso, svakako nakon toga dobro operite ruke kako biste bili sigurni.

Čišćenje roštilja, ako ste se mamurni ipak odlučili na taj hrabri potez

Jednostavno prepustite taj zamoran posao zubu vremena. Ostavite rešetku od roštilja, nakon što se ohladila, preko noći u travi. Vlaga i jutarnja rosa polako će otopiti zapečene naslage na njoj i sljedeće jutro ćete ga praktički samo obrisati ili svakako puno lakše očistiti.

Također dobro rješenje je (ako nemate dvorište) zamotati hladnu rešetku u vlažan novinski papir koji će preko noći imati isti učinak, otopiti zalijepljene naslage. Nakon čišćenja roštilja dobro ga posušite prije no što ga pospremite. Prije ponovne upotrebe dovoljno je samo dobro “spaliti” rešetke i time ubiti eventualno zaostale bakterije.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh