Ovo su nepisana pravila kojih se svaki muškarac treba pridržavati

Za početak - nema razgovora kod pisoara. Nikad...

Postoje određena neizgovorena pravila koje dečki ne uče, ali ih instinktivno slijede. U nedavnoj Redditovoj anketi muškarci su podijelili “nepisana (etička) pravila” kojih se pridržavaju i koja bi svi muškarci trebali imati na umu.

Prvo, i vrlo važno: kada koristite javni toalet, idite na svaki drugi pisoar, ako je moguće. Pokušavanje uspostavljanja bilo koje vrste konverzacije ili kontakt očiju u ovom okruženju – jednostavno je neprikladno. Čak i ako je osoba pored vas netko koga poznajete. Samo čvrsto držite pogled ispred sebe. Kao što je jedan sudionik ankete napisao: “Ne treba reći ništa što ne može sačekati 30 sekundi – dok obojica ne završite posao.”

Zapravo, postoje mnogi načini na koje dečki izražavaju ljubaznost jedni prema drugima. Na primjer: “Kad netko uđe u javni zahod obavezno se malo nakašlje, želeći obavijestiti osobe koje su unutra, da više nisu same.”
U međuvremenu, na ulici, ako uspostavite kontakt očima s drugim tipom koji hoda prema vama, smatrat će se obveznim kimanjem glave. To se zove ‘tiha podrška’, i pravi je fenomen koji se koristi za iskazivanje poštovanja, ali i za prenošenje alfa statusa (iako često to radimo nesvjesno).

Druga pravila ‘muške etike’ odnose se na poštovanje jednih prema drugima. Primjerice: ‘Ako prijatelj naruči piće, nećeš ga platiti’, napisao je jedan momak, ‘ali platiš sljedeću rundu.’ Ovo načelo ima svoje duboke korijene u stvarnoj antropološkoj studiji i zove se ‘recipročno povezivanje’. Isto tako vrijedi pravilo “Ako ustanete po pivo, morate pitati prijatelje želi li još netko.”

Jedno je pravilo, pak, izazvalo oprečna mišljenja, a to je da “svi dečki moraju biti hrabri kada treba ukloniti pauka!” Logika koja stoji iza toga je jasna; svi muškarci žele izgledati hrabro i snažno te impresionirati objekt svoje naklonosti. Ali… arahnofobija je stvarna, znate? “Ne brinem se oko ovoga”, napisao je jedan muškarac. “Moja djevojka je ta koja ‘sređuje’ sve pauke.”

Možda najsvetije od svih pravila za muškarce, jest ono koje je usađeno u nas još od djetinjstva: kad ti drugi muškarac da pet, nikad ga ne ostavljaj na cjedilu i uzvrati. Za savršeno pogađanje,  samo držite pogled na njegovom laktu!

Komentari

▲ Povratak na vrh