Uklonite svaku mrlju sa saga

Ljepilo uklonite vatom ili krpicom namočenom alkoholom: pritisnite na mrlju, a kad se navlaži, lagano je obrišite te po potrebi ponovite. Kaugumu najprije "zamrznite" komadom leda.

Opća je uputa da mrlju najprije potapkate papirnatim ubrusom (izvana prema unutra) pa isperete čistom vodom i ponovno potapkate da se posuši. Tepih nikad nemojte trljati: mrlja će prodrijeti u dublje slojeve, a vlakna se oštetiti. Možete napraviti blago sredstvo za čišćenje od ¼ žličice bijelog octa (ili deterdženta bez klora) i litre vode.

Ono je prikladno za mrlje od gaziranih i alkoholnih pića, mlijeka, sladoleda, umaka, izmeta, bobica, blata, vodenih, prehrambenih i boja na bazi lateksa. Ipak, za mrlje od vina, krvi, čokolade, kave, čaja, senfa i povraćanja trebat će vam nešto jače: u šalicu vode umiješajte žlicu amonijaka ili, za tepihe od vune, upotrijebite mješavinu vode i blagog deterdženta.

Ili pak uzmite posebno sredstvo protiv mrlja (drogerije imaju širok izbor), ali ga isprobajte na dijelu saga koji nije izložen pogledu. Na mrlje od masnoće i voska stavite papirnate ubruse te ih prijeđite toplim glačalom: izvući će se iz saga i upiti u ubrus.

Ljepilo uklonite vatom ili krpicom namočenom alkoholom: pritisnite na mrlju, a kad se potpuno navlaži, lagano je obrišite te po potrebi ponovite. Kaugumu najprije “zamrznite” komadom leda u plastičnoj vrećici pa je sastružite rubom žlice.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh