Ne biste vjerovali zbog čega sve parovi prekidaju!

Često na listi prekida nisu prevare i drugi 'ozbiljniji' razlozi, nego sasvim banalne stvari. Ili smo mi u zabludi jer ipak nisu toliko - banalne?

Ljubimci
Ne ide nam u glavu da netko može prekinuti s drugom osobom zato jer ona ima psa ili mačku. I dok smo mi uvjereni kako kućni ljubimci zbližavaju ljude, jedna je anketa u Velikoj Britaniji otkrila kako 28 posto ljudi ne bi ušlo u vezu s osobom koja ima kućnog ljubimca, pogotovo ako on spava s njom u sobi. Ili još gore, u krevetu.

Izvrstan odnos s vašom mamom
Studija Sveučilišta u Michiganu dokazala je kako parovi imaju 20 posto više šansi za prekid ako se djevojka jako sprijatelji s dečkovim roditeljima. Priznajte da to niste očekivali. S druge strane ni potpuno hladni odnos s vašom mamom ne pomaže u kvaliteti veze, zar ne? Zaključak; zapravo vam njihovi toplo-hladni odnosi mogu pomoći. ;-)

Stalno držite mobitel pokraj sebe
Ok, znamo da nije pristojno brbljati s frendom na telefon dok vam cura pokušava prepričati svoj dan, i to vjerojatno ne radite. Ali istraživanje sveučilišta u Essexu pokazalo je da će već sama prisutnost mobitela prouzročiti svađu ili prekid. Parovi su priznali da ih jako smeta ako je njihov partner ovisan o svom mobitelu, tj. stalno ga drži pokraj sebe i provjerava jer drugu stranu to čini nesigurnom i sumnjičavom.

Putujete na posao javnim prijevozom
Ima smisla. Kad se nakon cijelog dana na poslu ili faksu umorni i pod stresom vratite kući (nakon polusatnog truckanja u krcatom autobusu, tramvaju ili vlaku), vrlo je lako planuti na osobu s kojom ste u vezi. Rizik prekida u tom se slučaju povećava za vrtoglavih 40 posto, pokazalo je istraživanje provedeno na jednom švedskom sveučilištu.

Komentari

▲ Povratak na vrh