Naučite voljeti gumu

Ili je barem pokušajte ne mrziti kao dosad

  • PRONAĐITE SVOJ BROJ

Gumica koja loše pristaje zove na nevolju. “Ako je prezervativ preuzak, više je vjerojatno da će puknuti”, kaže dr. sc. Richard Crosby, istraživač seksa sa Sveučilišta Kentucky. “A ako je prevelik, skliznut će.” Koje je rješenje za problem? “Kupite standardni, uži ili veliki kondom neke poznate marke”, kaže Crosby. Testirajte ih sami. “To je kao kad kupujete traperice: možete reći u kojima se osjećate najudobnije.”

  • KUPUJTE ZA DVOJE

Vi trebate biti zadovoljni prezervativom, no ako partnerica nije sretna, napravili ste samo pola posla na putu do zadovoljavajućeg seksa”, kaže dr. sc. Jenny Higgins sa Sveučilišta Wisconsin. Muškarci su usredotočeni na veličinu i osjećaj, kaže ona, “no mnogim je ženama važnija lubrikacija.” Izbjegavajte zato prezervative sa spermicidnim lubrikantima koji mogu iritirati stijenku vagine. U pripravnosti imajte tubu lubrikanta na bazi vode.

  • ODRŽITE GENERALNU PROBU

Navlačenje kondoma pod pritiskom može dovesti do pogrešaka i stresa u kojem uvene strast. Na sreću, Crosbyjevo istraživanje upućuje na rješenje koje su prigrlili mlađi: vježbajte stavljanje prezervativa tijekom masturbiranja. “Eksperimentiranje u privatnosti smanjilo je pritisak, dojam da je čudno i da vas se prosuđuje te omogućilo da se vještina uvježba”, kaže on. Treba vam to postati refleksni pokret.

Komentari

▲ Povratak na vrh