Kako pripremiti punč koji obara s nogu

Kill-Devil Punch lako je pripremiti u vlastitoj kuhinji ili kad dođete kod frenda. To je piće, inspirirano Karibima, tako dobro da ćete biti glavna faca na zabavi.

Obavezno isprobati — GILLIAN FRANCELLA I GREGG STEBBEN; RECEPT IZ KNJIGE DEATH & CO

Naravno, i dalje većinu svojih dana treniram borilačke sportove. No tijekom vikenda ovaj je borac više zainteresiran za druge oblike udaraca. A to zahtijeva piće za party koje je lako pripremiti u vlastitoj kuhinji ili kad se dođe kod frenda. Moj favorit: Kill-Devil Punch. To je piće, inspirirano Karibima, tako dobro da ćete biti glavna faca na zabavi.

Potrebno je…

12 kockica bijelog šećera

27 malina (oko ½ šalice)

1 l soda vode

2 limete

2 dl tamnog ruma

1 dl soka od ananasa

1 dl suhog pjenušca

Izvucite sirovu snagu

Kao i borac, mixologist mora oboriti i udariti. U ovom slučaju to znači ubaciti u vrč kockice šećera, pola malina i soda vodu pa dobro gnječiti dok se sve ne poveže. Nemate pravi alat, tzv. muddler? Nema problema. Uzmite kuhaču ili bocu i počnite gnječiti. Ali polako da sve ne prska unaokolo. Posluživanje pića nije borba u kavezu, što ne znači da nije dopušteno improvizirati.

Hladite ledom – rano i često

Limete prerežite popola i iscijedite život iz njih tako da dobijete oko 1 dl soka. To i sve ostale sastojke osim pjenušca dodajte u vrč. Potom otprilike ¾ vrča ispunite kockicama leda. Miješajte dok se sve ne ohladi pa procijedite piće u zdjelu za punč. Tada u nju dodajte nekoliko šaka leda. Kad ga se prethodno ohladi, punč dulje ostaje hladan a da se ne rastopi previše leda.

Završite pompozno

Na sve dolijte pjenušac kako biste piću dali svježinu i pjenušavost. Slobodno ulijte kakav pjenušac pristupačne cijene (ali nemojte baš uzeti nešto sumnjivo jeftino jer vam može pokvariti okus punča). Na posljetku u zdjelu dodajte preostale maline pa punč ulijte u čaše. Ovom ćete količinom napojiti 6 do 8 ljudi (uz 15% alkohola). Što ako gosti požele još jednu rundu? Odlično!

Komentari

▲ Povratak na vrh