Kada je vrijeme za nove trkaće tenisice?

Kao i svaki proizvod, i ovaj par obuće ima rok trajanja! Ma koliko teško bilo, ponekad se jednostavno moramo oprostiti od nekih stvari

Ništa nije vječno pa tako ni tenisice za trčanje! Kod ove aktivnosti najvažnija je udobnost, a istrošene tenisice zasigurno je neće osigurati.

Važno je imati na umu da tenisice treba s vremena na vrijeme promijeniti. No, budući da na njima ne piše rok trajanja, vjerojatno se često pitate kada ih trebate zamijeniti i kako ćete uopće znati da je došlo vrijeme za kupovinu novih. Iako postoje teorije da ih treba promijeniti nakon otprilike 500 prijeđenih kilometara, to nije u potpunosti točno.

Vijek tenisica ovisi o vašem intenzitetu trčanja, tjelesnoj masi, podlozi na kojoj trčite, načinu na koji trčite itd. Budete li čekali da se istroše potplati na vašim tenisicama, prijeti vam opasnost od ozbiljnih ozljeda. Naime, tragovi iznošenosti obično se vide tek nakon što se uništi srednji dio tenisice, koji pruža udobnost i stabilnost. Također ako vam se peta počne pomicati tijekom trčanja zbog omekšanja na petnom dijelu, tenisice neće osigurati ni udobnost ni podršku vašim stopalima. Isto se događa i ako na prednjem dijelu kod prstiju nastane rupa.

Iako su potplati zakašnjeli pokazatelji, ukoliko su značajno istrošeni, govore vam da je vrijeme za novi par. “Izlizani” potplati mogu biti opasni na klizavoj podlozi. Osim toga, veoma je važno slušati svoje tijelo. Osjetite li da vas u posljednje vrijeme noge bole više nego inače, imate veće upale mišića, a bol je javlja u zglobovima, ponajviše u koljenima, vjerojatno nosite obuću kojoj je “prošao rok” ili koja vam jednostavno ne odgovara.

Stoga je prilikom kupovine tenisica potrebno obratiti pažnju na njihovu kvalitetu i svojstva. Prema našem mišljenju Reebok Print Smooth tenisice osiguravaju trkaču najbolju podršku, rezultate i osjećaj ugode, a posebni jastučići omogućavaju svestranost i stabilnost pri trčanju. Preporučujemo ove tenisice izrađene od kvalitetnih materijala zbog dugog vijeka trajanja. U njima se udarac stopala o podlogu ne prenosi na mišiće i kosti prilikom trčanja.

Ovaj model tenisica idealan je za nešto lakše staze i za sve ljubitelje modela upečatljivog i atraktivnog dizajna.

 

 Komentari

▲ Povratak na vrh