Stručnjak za putovanja otkriva 6 najboljih utočišta ako odlučite postati svjetski čovjek

Kada biste mogli živjeti bilo gdje u svijetu, koje mjesto bi izabrali? Evo par prijedloga...

Posljednjih pet godina posjetio sam oko 150 gradova u 50 država na pet kontinenata i prijatelji me često pitaju gdje bih se, nakon što sam vidio gotovo sve, najradije skrasio kada bih odlučio otići zauvijek. Moj prvi odgovor često je – nakon bijede i siromaštva Afrike, prenaseljenosti Indije i političke represije Mjanmara, SAD mi djeluje sasvim lijepim mjestom za život. Ipak, trava je podjednako zelena i u…

Ako ste hipi u srcu – Novi Zeland

Podsjeća me na Kaliforniju pedesetih – star, spektakularan, nevin i cool bez gizdavosti (a da toga uopće nije svjestan). Osobito sam zaljubljen u dvije lokacije: grad na plaži Taurangu u provinciji Bay of Plenty i otok Waiheke (koji se naziv još i otokom vina), tik uz Auckland. Osim toga, teško ćete igdje pronaći tako prijateljski raspoložene, iskrene ljude poput Kiwija.

Ako ste kormilar vlastite sudbine – Sredozemlje

Kada bih raspolagao neograničenom količinom eura, kupio bih jahtu pa krstario Sredozemljem sve dok moje ostatke ne bi bacili u more. Krivudao bih između grčkih otoka, plovio uzduž talijanske obale Amalfi, neko se vrijeme usidrio u Monte Carlu i istraživao francuske i španjolske obalne gradiće. Mogao bih tako ostatak života.

Ako su vam dosadili rođaci – Otok Bom Bom

Nikad niste čuli za njega? Ne brinite se, nitko nije. Riječ je o komadiću zemlje povezanom drvenim mostom s otokom Principe uz obalu zapadne Afrike. Ako ćete se ikad morati kriti od zakona, zaklon potražite ondje. Na otočiću postoji jedno odmaralište i ništa više. Na vama je samo da pustite bradu i promijenite ime u Robinson.A

Ako posvuda nosite podlogu za jogu – Marmugao, Indija

Siromaštvo u Indiji doista vas može potresti, ali ovo područje u državi Goa koje su svojedobno naselili Portugalci i koje je dan-danas pod njihovim jakim utjecajem je Indija Light. Krenete li sjeverno prema Anjuni, pronaći ćete prekrasne plaže, gradove i tržnice, kao i joga studije nakon kojih ćete reći samo – om.

Ako volite nositi ribičke hlače – Maldivi

Ovi očaravajući otoci u Indijskom oceanu možda neće još dugo biti dostupni. S obzirom na to da leže praktično na razini mora, mogli bi biti prva kopnena masa koja će pasti kao žrtva globalnog zatopljenja. Zato je još važnije da u njima uživate dok možete. Samo – ipak rentajte, nemojte kupovati nekretnine ondje.

Ako za svoju lovu uvijek želite najviše – Tajland

Evo i mog sna snova – prodati sve, preseliti se ondje pa uživati u palačama, nevjerojatnoj hrani, posluzi koja se trudi olakšati vam život u toj sparini i tamnoputim mršavicama koje mi hodaju po leđima. Gledajući cijene, Tajland je svjetski best buy. Izvan Bangkoka mirno je i sigurno. Ondje biste doista mogli zaboraviti sve pa živjeti ugodno za sitnu lovu.

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh