Jesu li današnji muškarci sebični i odgađaju li namjerno očinstvo?

Britanski Daily Mail donosi rezultate opsežne studije koja otkriva kako je zamrzavanje jajnih stanica poraslo za enormnih 400% između 2010. i 2016. godine

I dok se još uvijek smatra kako su žene ‘krive’ za to jer prvo žele izgraditi karijeru i kasnije rađati djecu, dr. Kylie Baldwin tvrdi kako su za to ipak krivi – muškarci!

Naime, istraživanje je otkrilo kako današnji muškarci nisu posvećeni očinstvu ili traže mlađe žene kako bi tu obvezu odgodili za kasnije. Problem nastaje jer je puno parova i koji se upoznaju nakon 30-e godine života, a u prosjeku je potrebno minimum od 3 godine da se par upozna, provede neko vrijeme zajedno, vjenča se i nakon toga dobije dijete…

Ovome u prilog svjedoče i rezultati brojnih drugih studija koji otkrivaju da su u trenutku rođenja prvog djeteta današnji očevi stariji 4 godine nego ranije, a to je obično u 33. godini života muškarca.

‘Sve žene koje su sudjelovale u istraživanju priznale su da žele postati majke jednog dana, no ili su bile u dugim vezama koje su prekinute ili nisu uspjele upoznati muškarca koji je želio obitelj. Baš nijedna nije željela zamrznuti jajne stanice i na taj način odgoditi majčinstvo. Sve su se nadale da će naći partnera za cijeli život i prirodno zatrudniti. Problem je i manjak muškaraca koji su željeli postati očevi’, otkrila je dr. Baldwin.

Studije tvrde kako je idealno vrijeme za ženu da postane majka između kasni 20-ih i početkom 30-ih godina života!

Komentari

▲ Povratak na vrh