Ispravan način guljenja banane i još 5 trikova za pripremu hrane koji će vam promijeniti život

Majmuni znaju tajnu koju ljudi ne znaju.

Samo zato što nešto oduvijek radite na određen način ne znači da je to najbolja metoda. Ovo se posebno odnosi na kuhinjske radnje. Većina nas se vodi za ovih 6 načina pripreme i odlaganja hrane. I većina nas je u krivu.

1. Održavanje začinskog bilja svježim

Ako želite pohraniti nježne začine (poput bosiljka, peršina i korijandra) u plastičnu vrećicu ili spremnik u kojem ste ih kupili, oni će uvenuti ili istrunuti.

Umjesto toga ih isperite, raširite na kuhinjski ručnik i posušite ih.

Zatim ih spremite u staklenku u koju ćete uliti malo vode. Baš kao da ste stavili buket cvijeća u vazu.

Bosiljak držite izvan hladnjaka kako listovi ne bi pocrnjeli. Ostalo začinsko bilje možete spremiti u hladnjak i prekriti ih plastičnom vrećicom.

2. Pohranjivanje limenki

Kada otvorite konzervu graha, dio uvijek ostane zalijepljen na dno. Zbog toga morate žlicom posegnuti u konzervu i ruka vam je puna tekućine od graha.

Rješenje: Konzerve u smočnici držite naopako. Tako će sadržaj konzerve pasti na poklopac pa kada otvorite konzervu sadržaj će jednostavno skliznuti van.

3. Otvaranje banana

Ponekad kada gulite bananu s gornje strane, tvrdoglava kora ne želi puknuti. Tako zdrobite cijeli kraj bane prije nego posegnete za nožem kako biste ju otvorili.

Razmislite o ovome: Majmuni gule bananu s donje strane. A budući da su oni stručnjaci za banane, trebali bismo se voditi njihovim primjerom.

Jednostavno okrenite bananu i uštipnite kraj kako bi se kora rastvorila.

4. Trganje aluminijske folije

Svaki puta kad otrgnete komad aluminijske folije, cijela rola izleti iz kutije i odmota se mnogo više folije nego vam je potrebno. Završite sa zgužvanim neredom.

Ako pogledate rubove kutije, vidjet ćete sitne perforirane dijelove na kojima piše pritisnite ovdje. Pritisnite ih.

Dijelovi kartonske kutije tako tvore držat će za foliju i ona vam neće više ispadati iz kutije. (Isto vrijedi i za prozirnu foliju.)

5. Guljenje krumpira

Kada gulite gomolje nožem ili nožem za guljenje, uklonite dio krumpira zajedno s korom. Tako stvarate više otpada nego što biste željeli.

Postoji drugi način: Operite krumpire kao i inače i napravite prorez duž cijelog krumpira po sredini.

Kuhajte ih dok se skoro kuhani (ali ne previše mekani kako se ne bi počeli raspadati), ocijedite ih, a vodu sačuvajte u drugom loncu.

Isperite krumpire hladnom vodom i ogulite ih prstima. Vratite krumpire u vodu i skuhajte ih do kraja.

6. Čišćenje mikrovalne pećnice

Vjerojatne biste radije išli zubaru nego ribali skorenu mast u mikrovalnoj pećnici.

Olakšajte si posao tako što ćete staviti u pećnicu staviti mokru spužvicu te upaliti pećnicu na otprilike jednu minutu. Isparavanje vlage pomoći će da se skorene naslage omekšaju pa ćete ih s lakoćom obrisati.

Osim toga, toplina će ubiti bakterije koje se nalaze na spužvici.

Komentari

▲ Povratak na vrh