Hladne glave na sunce

Volite ljeto? Činjenica: ljeto ne voli vas. Dapače, pretvara vas u znojnu lijenčinu. Ali ne brinite se, postoji način da i ljeti izgledate (i osjećate se) njegovano.

Osuli ste se prištićima poput tinejdžera

Ne dajte prištevima da skrenu poglede s vaših trbušnjaka. “Salicilna kiselina, uobičajen sastojak u sredstvima za čišćenje lica, vaš je najbolji saveznik protiv prištića”, tvrdi dr. H. Ray Jalian, dermatolog s UCLA-e. Pronađite kremu za piling koja dodaje tu kiselinu u kremu za uklanjanje mrtvih stanica kože, što joj omogućuje da prodre u deblje slojeve kože na prsima i leđima.

Kosa vam izgleda kao da ste njome čistili naftnu mrlju

“Žlijezde koje luče masnoću najgušće su u području vlasišta”, upozorava dr. Jalian. Ljeti to može značiti da će vam se kosa jače mastiti, a moguća je i pojava prhuti. Uzvratite blatom: koristite kremu koja sadrži usitnjene minerale i bentonitnu glinu koji pomažu ukloniti masnoću s korijena kose.

Odbljesak od vaše ćele zasljepljuje sve oko vas

Kad se znoj pomiješa s masnoćom, rezultira ravnom i sjajnom mješavinom koja reflektira sunce i čini od vas potpunog luzera. Da ne biste izgledali poput masnog tinejdžera, namažite ćelo hidratantnom kremom, koja po mogućnosti ima usitnjenoga meteorskoga kamena, koji može upiti četiri puta toliko masnoće koliko je sam težak. Premažite se ovom kremom ujutro, tako da ljudi više ne moraju na doručku nositi sunčane naočale.

Dan na suncu, godinu stariji izgled lica

Sunčevo zračenje smanjuje u koži razinu kolagena, proteina koji se bori protiv bora. “Osvetite se vitaminom C”, predlaže dr. Jalian. Japansko je istraživanje pokazalo da je taj antioksidans povećao proizvodnju proteina odgovornih za “peglanje” kože. Koristeći kreme za sunčanje s vitaminom C, istovremeno sprječavate oštećenja kože i nastanak bora.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh