Bum džina – koje će vas boce oboriti s nogu?

Tržište džina doživjelo je eksploziju, ali neće vas baš svaka boca oduševiti. Odabrali smo ovih 6 – okus im je sjajan pa im nisu potrebni dodaci krcati šećerom da bi bili pitki

DŽIN IMA višestruke osobnosti. U jednoj je boci cvjetne arome i vuče na bor, a u drugoj papren i svjež. Poslužite se ovim okusnim vodičem!

BENHAM’S SONOMA DRY Vino nije jedina dobra cuga iz Kalifornije. Ovaj je džin točno između okusa tradicionalnog London Dry i citrusastih boutique stilova nove škole. Osjetit ćete borovicu i korijandar, no tu je i deset drugih aroma, od Meyer limuna do anisa.
Ocjena u 3 riječi: Pouzdan, moćno slastan.

BOOTLEGGER 21 NEW YORK Brojka u imenu ne odnosi se na godine dozrijevanja, nego na 21. amandman kojim je ukinuta prohibicija. Ovo je vaš “manje je više” džin. Proof mu je 94 (ABV 47%), ali okus je čist. Ako polako pijuckate, detektirat ćete gorku naranču i limunsku verbenu.
Ocjena u 3 riječi: Izravno, ali iznenađujuće.

FORDS U ovom džinu na bazi žita 15 se sati namače 9 dodataka (talijanska borovica, rumunjski korijandar, kineski jasmin itd.) te se potom mješavina destilira 5 puta. Sav se trud isplati. Paše u praktično svaki koktel: negroni, gimlet ili Tom Collins.
Ocjena u 3 riječi: Raznovrstan koktel standard.

HENDRICK’S ORBIUM Mainstream proizvođači, čak i luckasti poput Hendrick’sa, nisu uvijek toliko otvoreni za eksperimente kao oni u craft sektoru. No ovaj je džin dostupan upravo sad ograničeno vrijeme. Osjetit ćete kinin, pelin (ugodno je gorkast) i ekstrakt cvijeta plavog lotosa.
Ocjena u 3 riječi: Divlje, čudesno čudan.

DRUMSHANBO GUNPOWDER IRISH Napravljen u irskoj destileriji the Shed, ovaj je džin Molotovljev koktel okusa limuna, limete i grejpa.
Ocjena u 3 riječi: Sočno i papreno.

NIKKA COFFEY Ovaj japanski džin krase citrusi i sansho, rođak sečuanskog papra.
Ocjena u 3 riječi: Moćan. Vrrrrrrrrrrrrrlo moćan.

 

Napravite sami!

Cuba Libre, upgraded

Šejker napola ispunite ledom. Dodajte 30 ml svijetlog ruma, 30 ml džina, 22 ml soka od limete i 2 kapi Angostura bittersa. Protresite i procijedite na svjež led u visokoj čaši. Dodajte malo kole i ukrasite kriškom limete.

 

 

 

Komentari

▲ Povratak na vrh