7 stvari koje brinu svakog muškarca u 20-ima, a ne bi trebale

Riješite se ovih briga i budite frajer.

Muškarce muče mnoge stvari. Prema nedavnom ispitivanju Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), 17 posto muškaraca osjeća se nervozno, anksiozno ili zabrinuto na dnevnoj bazi. Iako je teško – ili nemoguće – ukrotiti tjeskobu, previše briga je nezdravo i nisu od nikakve pomoći, kaže dr. Michelle Newman, profesorica psihologije na Sveučilištu Penn State.

Briga povećava proizvodnju hormona stresa, kortizola, koji vas čini neodlučnima. Kada ste zaokupljeni strahom da ne učinite krivi potez – ili da će se nešto loše dogoditi – propuštate donošenje životnih odluka.

Vrijeme je da prestanete brinuti. Ovih sedam čestih briga nije vrijedno živciranja.

 1. Pronaći partnericu dok ste mladi

Ne brinite ako ste u 20-ima a još uvijek pretražujete Tinder. Uživajte u potrazi i mladim godinama, kaže dr. Paul Hokemeyer, bračni savjetnik s Manhattana.

“Opcije vam se naglo otvaraju kada dođete u 30-te i 40-te godine života. U ovim godinama su karijera, osjećaji i hormoni savršeno posloženi da pronađete idealnu partnericu.“

Hej, prema popisu stanovništva postoji 100 neudanih žena na svakih 88 neoženjenih muškaraca. Vi ste u prednosti!

2. Umrijeti mlad

Prosječan životni vijek Hrvata je – 76 godina – nikada nije bio tako visok. Ipak, nastavite čitati MH članke o zdravlju, fitnessu i prehrani i primjenjivati ih u svakodnevnom životu, možda ćete nadmašiti prosjek.

 3. Veličina penisa

Oko 45 posto muškaraca nije zadovoljno veličinom svog penisa, prema britanskom osvrtu na istraživanje koje se provodilo 60 godina. Dok se mnogi muškarci brinu oko veličine penisa, ispitivanje časopisa Cosmopolitan iz 2015.g. otkrilo je da 89 posto žena to smatra nebitnom stavkom.

U drugoj prošlogodišnjoj studiji, žene su ocijenile veličinu penisa najmanje bitnim dijelom intimnog područja, bitniji im je izgled stidnih dlaka.

Stoga počnite provoditi više vremena uređujući svoje žbunje, umjesto da se brinete jeste li dorasli zadatku. Jeste.

 4. Gubitak kose

Unatoč anksioznosti na razini one Georgea Costanze, ćelavost ne smanjuje vaše šanse kod žena. Može vam čak povećati privlačnost.

Muškarci obrijane glave izgledaju više, snažnije i dominantnije u ženskim očima, stoji u istraživanju Sveučilišta Pennsylvania.

Osim toga, kada su istraživači sa Sveučilišta Wake Forest tražili žene da rangiraju koje su im najseksi muške karakteristike, kosa uopće nije bila na popisu. Ćelavo je lijepo!

 5. Gubitak posla

Tip koji se brine da će izgubiti posao osjeća se depresivno i manje je zdrav od tipa koji je stvarno izgubio posao, otkrila je nedavna studija Sveučilišta u Michiganu.

Ako nije očito da će vam uručiti otkaz, od brige nema koristi, kaže jedna od autorica studije dr. Sarah Burgard.

Ako smatrate da su velike mogućnosti da ćete biti otpušteni, uložite energiju u slaganje životopisa i pronalasku kontakata koji će vam pomoći s novim poslovnim prilikama.

 6. Prihodi

“Novac ne može kupiti sreću“ – ovo zvuči naivno. Kada su istraživači tražili poveznicu između prihoda i sreće, rezultat je potvrdio tu staru izreku.

Istraživanje Sveučilišta Princeton otkrilo je da novac može omogućiti dobar život – samo ako zarađujete 510.000 kuna godišnje. Sve iznad toga ne čini vas sretnijima.

Što je stvarno bitno: imati vremena za bavljenje stvarima u kojima uživate. Studija Sveučilišta Columbia pokazalo je kako je slobodno vrijeme najbolji pokazatelj sreće – ali mnogi od nas žrtvuju slobodno vrijeme kako bi imali veću plaću.

Još gore: trošimo novac na materijalne stvari, poput novog automobila ili TV-a. Te stvari pružaju samo kratkotrajnu sreću, nalaže istraživanje časopisa Journal of Personality and Social Psychology.

7. Spremnost (ili manjak spremnosti) da postanete otac

Niste spremni. Nitko nije. Čak je i najentuzijastičnije buduće očeve očinstvo bacilo u očaj.

“Zapamtite, vaši roditelji isto nisu znali što čine, a ispali ste sasvim u redu“, kaže Armin Brott, autor knjige The New Father i osnivač portala MrDad.com.

“Djeca su zapanjujuće otporna. Jako je mala mogućnost da ćete im nauditi.“ (Dečki u školi će se pobrinuti za to.)

Preporučujemo

Komentari

▲ Povratak na vrh