5 rečenica koje nesvesno odaju da niste sretni u vezi

One su prvi alarm da stvari u vezi ne štimaju i putokaz u moguću prevaru!

Svaka veza nakon određenog vremena zapadne u rutinu i nesvjesno stvari prihvaćamo takvima, ne trudeći se uložiti dodatni napor da malo ‘začinimo’ učmalu svakodnevicu.
S jedne strane, normalno je da smo prihvatili jedno drugo sa svim manama i vrlinama no kad sami sebe zateknemo u razmišljanjima da nam je zapravo svjedno i da nam se ne da izaći iz vlastite zone komfora zbog partnera/ice – stvari postaju alarmantne.

Ovo je 5 rečenica koje nesvjesno odaju da niste zadovoljni u vezi i da ste na korak od moguće prevare:

1/ Imam osjećaj da me više ne cijeniš
Ovo je znak da ste zbilja nesretni u vezi i razočarani te da se osjećate zanemareni. Vrijeme je da popričate s partnericom i da joj na smiren način objasnite kako taj osjećaj želite promijeniti. Istraživanja govore da je jedan od glavnih razloga prevare muškaraca upravo osjećaj kako ga njegova partnerica ne cijeni dovoljno.

2/ Oprosti što ti nisam odgovorio na poruku
Zapitajte sami sebe što to može biti toliko važno da svojoj dragoj ne odgovarate na poruku u nekom razumnom vremenu. Ok, možemo shvatiti da ste na važnom poslovnom sastanku ili da upravo rješavate najveću krizu na poslu, ali da netom nakon toga zaboravite javiti joj se – to nema opravdanje. Čak i tada je dovoljno da joj pošaljete poruku: ‘U gužvi sam – volim te!’ ili ‘Javim se malo kasnije’ i ona će biti sretna.

3/ Na poslu je bilo OK
Nije ovdje bitna važnost rečenice koliko njezina dužina. Odnosno, opasno kratak odgovor. Sjetite se dana kada niste mogli naći dovoljno vremena da jedno drugom prepričate sve što vam se dogodilo u danu, a sad odjednom nemate potrebu išta pričati… Možda je vrijeme da sjednete zajedno i popravite stvari?

4/ Isprobajmo nešto novo u krevetu
Učmali seksualni život jedna je od najvećih prijetnji svakoj vezi. Vrijeme je da ozbiljno prelistate stranice Men’s Healtha (rubrika SEKS) i primjenite ih za (ponovno) osvajanje i zavođenje.

5/To je tek za par mjeseci, ne da mi se misliti o tome…
Više vam doista nije stalo? Čak vam se ne da ni planirati na kratke rokove, a kamoli dugoročno? Vaša budućnost doista nije svijetla, osim ako ne promijenite stav i mišljenje odmah i o tome popričate sa svojom partnericom!

Komentari

▲ Povratak na vrh