4 koraka za savršeno brijanje

Vodič za izbjegavanje porezotina, uraslih dlaka i iritacija kože.

Uredno obrijano lice čini vas urednim – zbog toga se brijete prije bitnih događaja, poput razgovora za posao ili vjenčanja. Još jedan razlog za brijanje? Partnerica se neće žaliti na izgrebanost nakon dugog ljubljenja. Ali ništa ne smanjuje privlačnost svježe obrijanog lica više od porezotina ili zaostalih dlaka na pojedinim djelovima lica.

„Ključ savršenog brijanja je u pripremi, tehnici i njezi kože nakon brijanja“, kaže brijač Justin Virgil iz brijačnice Kiehl’s Spa 1851.

Prvo omekšajte kožu i bradu tako što ćete se otuširati prije brijanja ili upotrijebite ulje prije brijanja (ili oboje). Nanesite pjenu za brijanje na cijelo lice i počnite se brijati kratkim potezima u smjeru rasta dlačica. Zapamtite da dlačice često mijenjaju smjer rasta na području vrata i ispod brade.

Ako je potrebno, ponovno nanesite pjenu i ponovite postupak.

Kada završite, umijte se hladnom vodom. „Hladna voda zateže kožu i zatvara pore“, kaže Virgil. „Uz to će i umiriti kožu.“

Savjeti i trikovi:

1. Čuvajte žilete u maloj količini ulja za njegu prije brijanja ili zaštitite oštrice zaštitnom navlakom kako bi produžili vijek britvice.

2. Izbjegavajte brijanje u smjeru suprotnom od rasta dlačica jer možete odrezati dlake ispod površine kože i uzrokovati pojavu uraslih dlaka ili ozbiljnije infekcije, te bol i nelagodu.

3. Ako imate osjetljivu kožu i podložni ste urastanju dlaka, jednokratnu britvicu upotrijebite najviše pet puta prije nego je zamijenite. Na taj ćete način postići najbolje rezultate uz minimalnu mogućnost posjekotina i iritacija.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh