3 najbolja načina za uklanjanje dlačica oko bradavica

Ove će vam opcije pomoći da bez majice izgledate (malo) bolje.

Jeste li ikada razmišljali o dlačicama oko bradavica dulje od 5 sekundi? Vjerojatno niste. Ali možemo se kladiti da ste upravo provirili u majicu kako bi provjerili stanje. Sad kad ste zamijetili čudne dlačice oko bradavica, vjerojatno ih se želite riješiti – posebice ako imate namjeru skidati majicu u preostalim ljetnim danima.

Za početak nemojte samo uzeti britvicu i probati obrijati bradavice. Slučajna posjekotina može uzrokovati svrbež, iritaciju ili krvarenje – a krvave bradavice su puno gore od dlakavih.

Umjesto toga, odlučite se za jednu od ove tri sigurnije opcije.

Najskuplja opcija: Lasersko uklanjanje dlačica

Ako se odlučite zauvijek riješiti dlačica oko bradavica, ovo je najtrajnije rješenje – ali i najskuplje.

Kako djeluje: laserske zrake ciljano djeluju na određeni pigment folikula, a toplina eliminira dlačicu bez stvaranja rupe na koži koja je okružuje.

Ne djeluje trenutačno. Morat ćete proći nekoliko tretmana prije nego što vidite rezultate.

Ugovorite konzultacije sa stručnjakom kako bi bili sigurni da je to najbolja opcija za vas. Cijena laserskog uklanjanja dlaka na prsima iznosi oko 1800 kuna, ali sve ovisi o tome koliko ste dlakavi.

Uz pomoć trimera nježno skratite dlake prije odlaska na lasersko uklanjanje i držite se podalje od sunca nakon tretmana, kaže dr. Mitch Chasin, osnivač i voditelj centra Reflections Center for Skin and Body u New Jerseyu.

Najbolnija opcija: Čupanje voskom

Ako nemate ništa protiv vrištanja (ili puštanja suza) za potrebe glatke kože, isprobajte ovu opciju. Potražite beauty centar koji pruža takve usluge.

Čupanje dlaka oko bradavica voskom jednako je čupanju dlaka s bilo kojeg drugog područja na tijelu, kaže Holly Green, stručnjakinja za kožu i čupanja voskom u centru Norabloom Botanicals and Beauty Lounge u Miamiju: vaša će koža biti pripremljena, počupana i umirena s uljnim sredstvom ili aloe verom.

Ova opcija nije preskupa. Čupanje voskom usporava rast dlačica, ali ih ne uklanja zauvijek, pa ćete tretman morati ponoviti svaka 3 do 4 tjedna.

Prije svakog čupanja voskom napravite eksfolijaciju kože. Namočite pamučnu vaticu u hidrolat hamamelisa (koji možete kupiti u ljekarni) i očistite bradavice. Alkohol će ukloniti prljavštinu i masnoću s kože – i učiniti je spremnom za čupanje.

Čupanje voskom traje oko 10 minuta, ali će vam bradavice biti osjetljive nekoliko sati nakon procedure, stoga obucite široku majicu.

Najjeftinija opcija: Upotrijebite pincetu

Ako vam dlačice oko bradavica ne zadaju probleme i ne želite na njih trošiti novac, potrebna vam je samo pinceta.

Prije čupanja se otuširajte vrućom vodom – toplina će otvoriti folikule dlake, pa ćete je lakše iščupati s korijenom – zatim osušite kožu tapkajući je ručnikom.

Ukradite od djevojke ogledalo s povećalom kako bi što bolje vidjeli dlaku. Povucite brzo i čvrsto u smjeru rasta dlake.

Čupajte jednu po jednu dlaku kako biste ih uklonili s korijenom. Ako pokušate iščupati više dlaka odjednom nećete ih iščupati s korijenom, a riskirate pojavu iritacije, uraslih dlaka i kvržica.

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh