Tik, tak, tik, tak… New York City maraton – stižem!!!

Posljednji treninzi su odrađeni, prtljaga spakirana i predana na check-in... Mario Malčak jedva čeka start New York City maratona, u nedjelju, 3. studenog a mi mu držimo fige da ostvari sve svoje snove!!!

Posljednji tjedan treninga već je iza mene, a da se nisam ni okrenuo. Vrijeme kao da se dvostruko ubrzalo kako se utrka u New Yorku približava.

Od uzbuđenja su mi i zadnji treninzi gotovo bili u magli pa sam se podsjetio na sve odrađene treninge u arhivi spremljenoj na Samsung Galaxy Watch Active satu.

U ponedjeljak sam odradio laganih 45 minuta, uglavnom konverzacijski s prosječnim tempom 5:33, a u srijedu 40 minuta na konverzacijskom tempu. U petak su ostali maratonci iz Trčaone odmarali, a ja sam s A grupom škole trčanja i uz podršku prijateljice Tine istrčao nešto više od 13 km, u još nešto sporijem tempu od 6:05. Naglasak svih treninga bio je na laganom rastrčavanju za održavanje kondicije.

Isto je bilo i u Biotreningu sa trenerom Segijem gdje sam odradio dva lagana treninga prošli tjedan. To su mi bili posljednji treninzi prije odlaska i moram priznati kako mi je teško palo sa svima se oprostiti u teretani. Naravno, nakon povratka nastavljamo dalje s treninzima, ali ipak u nešto laganijem tempu. Sada su sve moje misli na putovanju i planiranju nekoliko laganih treninga po New Yorku, spremanju sve potrebne opreme uključujući i odjeću za trčanje i tenisice Saucony Triumph Iso u kojima ću osvojiti ulice New Yorka. 

Veliki vjetar u leđa dali su mi kolege trkači koji su prošlu nedjelju istrčali uspješno maraton u Ljubljani. To je stvarno kruna našeg dosadašnjeg zajedničkog rada i treniranja posljednjih 6 mjeseci, pa naravno svi mi to doživljavamo posebno emotivno. Iskoristio bi ovu priliku da ih svih pohvalim i čestitam im na uspješno istrčanom maratonu, a evo njihovih rezultata:

  • Ana Harapin (drugi maraton, popravila vrijeme za 14 minuta) 4:03
  • Danijela Aušperger 4:08
  • Martina Vajdić 4:10
  • Eva Rohaček 4:17
  • Milan Boromisa 4:46

Jedno veliko hvala i svima ostalima koji su se spremali cijelo to vrijeme s nama, ali zbog ozljeda na žalost nisu mogli trčati prošli vikend. Bitno je da se sad oporave pa će se lako iduće godine pripremiti za svoj maraton, a vjerujem da ćemo im svi mi biti velika podrška na njihovom putu. 

I to je to, vrijeme je da predam prtljagu i uzletim!!! 

 

View this post on Instagram

 

NYC here I come ♥️

A post shared by Mario (@shekyzg) on Oct 30, 2019 at 2:18am PDT

Komentari

▲ Povratak na vrh