Noćno utrkivanje s avionima!

Prema planu priprema za New York City maraton, naš kandidat Mario Malčak, odradio je tjedan s naglaskom na oporavak od prethodne dužine i pripremu za nadolazeću. Istodobno sudjelovao je na jednoj sasvim posebnoj i neobičnoj utrci...

Prošli tjedan donio je sa sobom rado dočekani odmor. Trkački treninzi bili su s naglaskom na oporavak od prethodne dužine i pripremu za nadolazeću. Trening od ponedjeljka dodatno je otkazan zbog vremenskih uvjeta pa je pauza time bila i veća. Srijedu sam odradio lagano rastrčavanje od 10,5 km na tempu 5:26, a petak smo 17 km istrčali na još sporijem tempu od 6:04.

Iako mi se uvijek kod takvih treninga čini da mogu i duže i brže znam da je dobro usporiti i skratiti kako bi se tijelo imalo vremena odmoriti. 

Zato sam i bio super spreman za jedinstveni humanitarni spektakl u zagrebačkoj zračnoj luci – noćnu utrka 00:24 RUN. Moram priznati da je osjećaj trčanja po pisti sasvim drugačiji od svih terena gdje sam do sada trčao, pogotovo što smo bili u mraku i mogli smo vidjeti kako izgleda nova zračna luka iz “drugog” kuta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

#00:24 #24sata #mzlz Natjecatelji se prije trke zabavljaju plešući . @maja_dona i ja prvim kadrovima

Objavu dijeli Mario (@shekyzg) Ruj 28, 2019 u 11:33 PDT

Osim toga doživjeli smo fantastičan vatromet, pogledali izložbu MIG-ova i vojnih helihoptera, a sav prihod od utrke išao je za Zakladu – dječja onkologija Rebro. Uspio sam još malo spustiti svoj rezultat na 5 km na 20:47 (chip time) te osvojiti, po meni izvrsno, 49. mjesto!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Piece of cake. 5km run on runway without a sweat. Overall 49th place together with @maja_dona

Objavu dijeli Mario (@shekyzg) Ruj 28, 2019 u 4:14 PDT

 

 

U subotu popodne Trčaona je organizirala sa svojim partnerima i stručnjacima predavanje o dodacima prehrani za sportaše što je vrlo zanimljiva tema i uvijek se nešto novo nauči. Svakako bi svima preporučio kada bude idući put da dođu poslušati, ali i pitati konkretne savjete za svoje slučajeve. Shvatio sam da sam sve dodatke koje uzimam, a to su od Almagea Motion Support +, Curcumin Forte, L-carnitine active+, SunLove Skin +, te od drugih dodataka beta alanin i magnezij, dobro iskombinirao što se tiče termina i količine, jedino sam pogrešno misleći kako uzimam – previše magnezija, a ispalo je da ga mogu piti još i dvostruko više. Osim prehrane jako je bitna i hidratacija prije, tijekom i nakon treninga/utrka o čemu je također bilo malo riječi iako je to jedna opširna tema sama za sebe. Naime, kod većih dužina osim vode gubi se i sol te minerali pa dolazi do velikog opterećenja organizama pa samo pijenje vode dodatno pogoršava stanje jer preostale količine u tijelu “razrjeđuje”. Zato se obavezno preporučuje piti izotonične napitke ili gelove s raznim dodacima. Ja se držim Hidre ISO bez koje više ne mogu zamisliti nijedan trening. 

Kako je na trčanju bio lagan tjedan tako je u Biotreningu bio izuzetno jak tjedan – što je super za napredovanje, ali moram priznati da me veseli što će uskoro i ti treninzi (kako se približava maraton) bili sve lakši – pa jedva čekam da mi tijelo uhvati jedan cijeli tjedan u komadu – za odmor. 

Nakon iscrpljujućeg treninga uvijek ostane vremena za opuštanje i smijeh s trenerom Matejom Išasegijem u Biotreningu

 

Komentari

▲ Povratak na vrh