Zašto treniram ujutro

Već sama činjenica da ste odlučili skratiti san kako bi trenirali znači da vam je trening nešto jako bitno.

Priznajem, u početku sam imao velikih muka s treniranje ujutro, doslovno love-hate odnos. Evo i zašto…

Dakle, prvo što odradim na jutarnjem treningu je trčanje, odnosno atletski trening dugoprugaša. Kada je o treningu riječ, trčanje mi je prva ljubav, jer sam se dug niz godina bavio atletikom i puno toga prošao.

Posljednjih 10 godina života sam puno puta mijenjao kilažu sa 62 kg na 82 kg i mogu vam reći da sam se najjače osjećao kada sam bio mali mršavi dugoprugaš koji je s lakoćom pretrčao koliko god kilometara je bilo potrebno taj dan. Moj love-hate odnos prema treningu ujutro dolazi od toga da obožavam trčanje, ali mrzim se dizati rano ujutro.

Stoga sam se naučio istrpiti tih 5 minuta muke dok se ustanem i obučem, jer onda uživam ne samo sat vremena na trčanju, nego čitav dan. Osjećam se puno produktivnije. Inače, čitao sam puno o treniranju ujutro i shvatio da su ljudi koji treniraju ujutro puno dosljedniji od onih koji vježbaju popodne.

Ako mene pitate, to je apsolutna istina. Već sama činjenica da ste odlučili skratiti san kako bi trenirali znači da vam je trening nešto jako bitno. Puno pomaže ako ne trenirate sami, zbog toga sve više teretana nude grupne treninge rano ujutro.

Osim toga, volim osjećaj kada znam da drugi spavaju, a ja radim na sebi, a ako vidim nekog tko također trenira u rane jutarnje sate pomislim: i on se želi isticati od mase, pa me dodatno motivira to što znam da nisam sam.

Sve je stvar navike, ako trening ujutro predstavljate sami sebi kao nešto odlično i najbolje za vas, takav će vam i biti. Ne preporučujem svima, samo vam govorim kako je meni puno pomogao i kako se ja dobro osjećam od njega.

Nađite sami vrijeme u svakodnevici prepunoj stresa i obaveza kada će vam najbolje odgovarati trening i pokušajte ostati čvrsti u toj odluci.

Za kraj sam htio reći još nešto: ponekad se probudim bezvoljan i loše raspoložen, ne pijem kavu ni bilo kakve preworkout preparate, nego obično pogledam neki smiješni video koji me malo razbudi. Ostavio sam jedan i za vas.

Komentari

▲ Povratak na vrh