Put prema kvalitetnijem treningu kreće s malim stvarima kao što je majica s kapuljačom

Zaboravite na ogledalo tijekom treninga i koncentrirajte se na vezu mišića i vašeg mozga - rezultati će biti nemjerljivo bolji.

Ne znam da li ste primijetili koliko je lakše trenirati kada ne provjeravate formu svakodnevno u ogledalu ili teretani. Štoviše, tako nešto je samo distrakcija od pravog cilja. Kada imaš bodybilderski mozak uvijek provjeravaš formu, nikad dosta i samim time si sam sebi uvijek isti.

Naravno, logično je ako se baviš izgledom da ćeš stalno provjeravati svoj izgled, ali nakon nekoliko godina treninga tijelo više ne može toliko napredovati pa će pomaci biti minimalni, rezultat i kvaliteta se grade, ali u nijansama. Jedan vrhunski trik ili zapravo kako povećati mentalni fokus na sami rad, prehranu i trening je, vjerovali ili ne, majica s kapuljačom, popularna hoodica, ili neka ogromna majica koja sve pokriva. Zašto?

Ako ste imali prilike vidjeti poznatog američkog bodybildera Kai Greena kako trenira, uočili ste da u većini slučajeva trenira u majici s kapuljačom. Istina, zbog toga se malo više znoji, no to je najmanja stavka.

Zapravo, kada se ne provjeravate u ogledalo, vaša forma nije distrakcija već možete posvetiti više koncentracije na kvalitetan trening. Drugim riječima, tako ćete više vremena moći posvetiti mind-muscle connectionu, odnosno povezanosti mišića i glave. Naravno, ne mislimo doslovno, već se to odnosi na bolju koncentraciju tijekom treninga.

Većina vas trenira dobro, ali ne dovoljno dobro. Naime, mnogi u teretani najviše vremena troše na nekvalitetna ponavljanja, jer dobar pump nije uvjet za rast mišića, već dobar fokus, odnosno koncentracija!

Ljudi najviše treniraju radi izlaska i neke brze, kako bi rekao, blitz forme prije ljeta i pritom koriste razno razne dodatke, a upravo po formi možete zaključiti koliko zapravo “zna”.

Jednako kao i u drugim situacijama, tako i u teretani – koliko uložiš truda, takvi će i biti rezultati. Istina, građenje forme i mijenjanje navika u početku je poprilično stresno, no kasnije ide prema boljem.

Stoga ne dopustite da vas vodi vaš ego ili razne priče i iskustva od članova na nekom fitness forumu. Takve stvari mogu biti samo dobra smjernica za bolji napredak, ostalih prednosti nema, možda tek u malim omjerima. Morate shvatiti da je svaki program i trening individualan, baš kao i bioritam, način treninga, građa tijela…

Poanta priče: Svakako isprobajte primijeniti navedene savjete jer previše vas ima problem s fokusom i općenitom distrakcijom na treningu (mobiteli, prijatelj, cura…). Kao što smo rekli, za vidljive rezultate treba vremena i volje. Dobar početak je obična hoodica, koja će vam pomoći na putu prema kvalitetnijem treningu. Ne biste vjerovali koliko je promjena malog segmenta bitna u nekim situacijama.

Sve kreće od glave pa tako i fokus i građenje karaktera, a ovaj trik s hoodicom je samo mali mind game u cijeloj priči.


Marko Drčić je MH lice s naslovnice u lipnju 2015. godine, sponzorirani profesionalni sportaš, veliki zaljubljenik u fitness, bodybuilding i powerlifting koji već 10 godina radi kao osobni trener te stručnjak za transformacije i pripremu sportaša. Njegova osobna ljubav je power bodybuilding i košarka. Prije otprilike 7 godina među prvima je na ovim prostorima krenuo s online coachingom. Osim kao trener, radi i kao model te savjetnik za rad na društvenim mrežama.

Preporučujemo

Komentari

Fitness centri
▲ Povratak na vrh