Kako izvoditi mrtvo dizanje s elastičnom trakom

Pogledajte kako se izvodi "broj 1" vježba za mišiće lože. Plus, kako izvući maksimum iz ove vježbe.

Ovoga puta ću vam opisati korisnu vježbu za stražnju ložu, koja je sigurno “broj 1” među svim vježbama za ovaj dio tijela. Moram dodati kako je meni osobno ovo jedna od dražih vježbi – mrtvo dizanje na ravne noge sa elastičnom trakom.

Zasto elastična traka? Snažna elastična traka opterećenja 20 kg još više opterećuje stražnju ložu i izvođenje je potpuno drugačije i efikasnije, a pritom ne treba stavljati veliku kilažu na šipku jer samim time smanjujemo mogućnost od ozljede, a povećavamo fokus na određenu mišićnu skupinu koja je u ovom slučaju loža i gluteus.

Samim izvođenjem opterećenje je drugačije nego bez trake i u trenutku povlačenja i vraćanja utega primijetit ćete veliku razliku u mišićnoj kontrakciji.

img_5642

Kako izvoditi? Ispruženih ruku uzmite šipku s hvatom u širini ramena ili pak širim, “uglavite” elastičnu traku ispod i na sredini stopala, spuštajte je skoro do poda dok su vam noge uspravne ili samo blago savijene u koljenima i vratite se u početni položaj. Izvođenje vježbe ovisi o vašoj rastezljivosti. U radu s klijentima već skoro 5 godina vidio sam kako svatko ima neku svoju verziju ove vježbe.

Savjeti: Pogled držite ravno koliko kod je to moguće, fokusirajte se na neku točku na zidu ispred vas. Podloga mora biti čvrsta kako bi što više istegnuli mišiće lože.

Važno: Za mišiće lože ovo je zasigurno vježba “broj 1”, a vjerovatno druga po vrijednosti (poslije čučnjeva) od svih vježbi u okviru treninga nogu sa utezima.

Komentari

▲ Povratak na vrh