Kako brzo i efikasno izgledati mišićavije

Rješenje vaših problema nalazi se u dva minerala. I ne zaboravite piti vode. Puno vode.

Ovog tjedna ću vam pokušati približiti igru volumena. Prije 15 dana sam imao 114 kilograma s 15 posto tjelesne masnoće, a sada nakon kvalitetnog pražnjenja i punjenja imam 108 kg i 8 posto tjelesne masnoće s još većim volumenom. Više o tome u nastavku…

Kako dobiti na volumenu samo na račun manipulacije minerala (Kalij i Natrij) uz veliki unos vode? Inače je “pumpanje” volumena moj najdraži dio kroz određeni ciklus treninga i odgovor na pitanje kako konstantno dobivati kvalitetu i graditi masu, a biti isklesan. Jednako tako, to je odličan period treninga kada radite s velikim težinama kako bi tijelo bilo čvršće, jače i punije, što smanjuje mogućnost od ozljeda i aktivira centralni živčani sustav.

Dva su minerala bitna za balans vode u našem organizmu, a to su natrij (kuhinjska sol) i kalij (krumpir, banana), koje su mi posebno dragi u fazi stjecanja mase.

Ako uzimamo puno natrija, odnosno slane hrane, on povuče i zadrži vodu ispod potkožnog masnog tkiva što nas čini još dodatno vodenastim, masnijim, debljim. To je jedan od glavnih razloga  zbog kojeg ste depresivni i ne volite se gledati u ogledalo. Naročito je to izraženo kod djevojaka.

No, ako reduciramo natrij onda se ta voda izbacuje i mišići više dolaze do izražaja. Još bolja stvar je što će se mišići još više istaknuti ako unesemo veće količine kalija jer on “vuče” vodu u mišić, koji se shodno tome poveća, pa izgleda kao da smo mišićaviji…

Dakle, treba reducirati unos natrija i povećati unos kalija. Pritom nikako ne smijete pretjerivati jer može biti opasno! Još jedna bitna stvar: ako želite pravi efekt, nužno je popiti minimalno 3 litre vode dnevno.

Što je najbolje, rezultati su vidljivi čak i u nekoliko sati!

Inače, namirnice koje sadrže puno kalija su rajčica, banana, krumpir, batat…

Komentari

▲ Povratak na vrh