Zabavite se u teretani!

Stalno treba raditi i smišljati ideje kako trening učiniti zabavnim, jer svi znamo koliko se nekad teško motivirati za odlazak u teretanu.

Kao i kod drugih aktivnosti, odnosno drugih sportova, tako i vježbači nisu baš svaki dan raspoloženi za odlazak na trening u teretanu. Koliko god bilo teško početi i odraditi prvi mjesec dana, toliko je ponekad teško i motivirati se za redoviti odlazak u teretanu. Stoga stalno treba raditi i smišljati ideje kako trening učiniti zabavnim.

Prije svega je najbolje imati društvo. Partner, prijatelj iz kvarta ili kolega s posla, bilo tko od njih će svaki trening učiniti zabavnijim, jer sve je ljepše udvoje, zar ne? Prije svega ćete se obvezati na dolazak u teretanu kako bi poštivali dogovor s prijateljem, a s njim se možete i natjecati u broju ponavljanja ili slično, te tako dodati i malo natjecateljskog karaktera u trening.

back_f

Ili još bolje, zabavite se na grupnim treninzima, koji su sada dostupni u raznim terminima u manje-više svim boljim teretanama. Nakon treninga imate s kim popričati o jučerašnjem izlasku i pohvaliti se s novim Reebok Workout TR 2.0 tenisicama, koje ste prije neki dan kupili u trgovini Intersporta po cijeni od 599,95 kuna. Ponosno ćete pokazati tenisicu u kojoj je vaša noga stabilna, pa ne strahujete od ozljeda, a potplat je pojačan te nudi čvrsti grip na bilo kojoj podlozi.

Bili sami ili u društvu, ako vam je dosadno, nemojte se ustručavati od mijenjanja i isprobavanja sprava, promjene opterećenja i broja ponavljanja. U svakom slučaju, nemojte stalno odrađivati jedan te isti trening. Sve ovo će učiniti trening zabavnijim, a i otkrit ćete neke nove metode i vježbe. Naravno, uvijek pazite na tehniku izvođenja vježbi, a preporučljivo je napraviti detaljan plan treninga, u kojem ćete pratiti određenu rutinu, ali i ostaviti prostora za “eksperimentiranje”.

109969_ecom

Ako i kada vam postane dosadno odlaziti u teretanu, izaberite neku novu sportsku disciplinu i bavite se njome najmanje mjesec dana. Možete probati s bicikliranjem, trekingom, plivanjem ili slično.
Nova aktivnost znači i nove informacije koje će vaš mozak procesuirati te učiniti utrošeno vrijeme zabavnim. Pritom nećete morati kupovati nove tenisice, jer su Reebok Workout TR 2.0 stvorene za različite tipove treninga.

Kada ste sami, nije naodmet kod kuće složiti playlistu s vašim omiljenim pjesmama, pa će vrijeme u teretani brže proći, a trening će biti zabavniji. Naravno, budite umjereni kada je glasnoća u pitanju, želite čuti ako vam se netko u teretani želi obratiti, a i vi ne bi htjeli slušati kako iz nečijih slušalica trešti vama iritantna glazba. Usput možete na svoj pametni telefon instalirati i neku od brojnih fitness aplikacija te tako pratiti vaš napredak i postavljati nove ciljeve. Što se više igrate, to će vam biti zabavnije!

b49112_f_ecom

Komentari

▲ Povratak na vrh